Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Electronic Arts - nagybevásárlás

Hivatalosan is megvásárolta a BioWare-t az EA.

2008.01.15. 13:18 | szerző: Retee | kategória: Játék

Az Electronic Arts bejelentette, hogy teljes egészében megvásárolta a VG Holding Corporationt, és hivatalosan is üdvözli a BioWare-t és a Pandemic Studiost az EA márkái között. A stúdiók megvásárlása helyet biztosít az EA számára az RPG, valamint a kaland- és akciójátékok élvonalában, mivel a két cég termékei között volt több is az iparág legjobbjainak számító játékai közül. Az EA birtokába így tíz sikeres sorozat kerül, amelyek közül hat szellemi tulajdonuk lesz. Frank Gibeau, az EA Games Label igazgatója lesz, aki szervezetének keretein belül vezeti majd a stúdiókat, Ray Muzyka és Greg Zeschuk a BioWare-tól pedig a cég általános társigazgatói lesznek és megkapják az EA alelnöki székét is. A Pandemic Studiostól Andrew Goldman és Josh Resnick eddigi cégük társigazgatói lesznek és ők is megkapják az EA alelnöki rangját, míg Greg Borrud az EA alelnöki posztja mellett a Pandemic Studios vezető produkciós igazgatója lesz.
"A BioWare Corp. és a Pandemic Studios világszínvonalú stúdiók, amelyek rendkívül kreatív, minőségi munkára képes munkatársakat hoznak majd, akik tökéletesen illeszkednek az EA Games rendszerébe" - nyilatkozta Gibeau. "Erősségük az RPG, az akció- és kalandjáték, amely tovább szélesíti az EA portfólióját és így közelebb visz célunkhoz, hogy mi legyünk a legnagyobbak az interaktív szórakoztatásban."
"A Pandemic Studios büszke alkotói függetlenségére és arra, hogy az iparág legtehetségesebbjei is szívesen dolgoznak itt. Ezeket az értékeket az EA továbbviszi, így rendkívül komoly várakozással szemléljük stúdiónk és játékaink további sorsát" - mondta Resnick.
"Az EA kimutatta, hogy tiszteletben tartja stúdiónk alkotói függetlenségét, és a BioWare által vallott értékeket, így továbbra is minőségi munkahely maradunk, ahol minőségi játékok készülnek minőségi körülmények között. Az EA stúdióinak nagy családjában városállamként működünk tovább, tehetséges csapatunk pedig a BioWare Edmontonnál és a BioWare Austinnál továbra is szívüket és lelküket adják majd történetalapú játékaink megalkotásába." - tette hozzá Muzyka. ■

hozzászólások (1)

sanner01
sanner01 2008.01.16. 01:05
Neeeeee :(
EA-t ne....
Nem vagyok divat EA-fikázó, de ez már több a soknál azért...
további hírek

JátszóDome: Jalopy, a Trabantszimulátor

Kipróbáltuk az Early Access státuszban lévő játékot.

JátszóDome: Resident Evil 7 - Banned Footage DLC #1

Belekezdtünk az első DLC fejezeteibe.

JátszóDome: részlet a Take On Mars emberes küldetéséből

Lackó bemutatja a marsi túlélőjátékot.

Már előtölthető a Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands nyílt bétája

A tesztre a hétvégén kerül sor, de már most előre letölthetjük vagy frissíthetjük a klienst. Egy új trailer is érkezett.

Hamarosan mozikba is eljut a Vakondok 4 - Végigjátszás

Dokumentumfilm készült a hazai játékfejlesztés hőskoráról.