Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Chip a kalózok ellen?

Az Atari tulajdonosa szerint az alaplapra szerelt TPM szétcsapna a kalózok között.

2008.05.27. 16:30 | szerző: Retee | kategória: Játék

Újabb fejezetéhez érkezhet a PC-s "másolás" elleni harc, hiszen a Spore internetes aktiválása, és több kiadó felháborodása után most egy biztonsági konferencián az Atari tulajdonosa osztotta meg ötleteit az egybegyűltekkel. Ő elmondása szerint nem a szoftveres, vagy a (kizárólag) internetes védekezésben látja a kivezető utat, hanem a hardveres trükkökben. Erre készülne el a jövőben az úgynevezett TPM chip, ami a számítógépek alaplapján lenne elhelyezve, és emberünk szerint idővel teljes mértékben kiiktatná a kalózkodás lehetőségét. Bushnell azt is elmondta, hogy amint elterjedne a chip, a kiadók ismét komolyabb pénzt láthatnának játékaikból, hiszen a TPM és egy privát kulcs felhasználásával lehetetlenné válna megtörni bármely játékot is. ■

hozzászólások (8)

Martin 19
Martin 19 2008.05.28. 16:45
Ez szép és jó, de akkor ne kérjenek már el egy játékért 10-17 ezer forintot:-/
Madrac
Madrac 2008.05.28. 17:48
Erre azt olvastam valahol hogy a megtorhetetlen jatek az amit nem adnak ki. ;) Szal a Duke Nukem Forever vedelme eddig pl jo. ;)
padavan
padavan 2008.05.28. 18:37
Nem is kérnek, sokkal jellemzőbb most már a 8k. De vehetsz viszonylag új játkokat akár háromezerért is, szóval ezt a régi, cserébe nagyon rossz dumát lassan el kéne felejteni.
Germinator
Germinator 2008.05.28. 18:42
Mondjuk - bár nem PC - láttam újabb XBoxos játékokat a Media Marktban, mindegyik ilyen 16-18 ezer volt...:-| Ezen azért rendesen ledöbbentem. Mert oké, a PC-játékok 3-5-10 ezer forintos ára még megengedhető (feltéve, hogy nem akarsz minden játékot megvenni), de azért ezen a 17 ezren eléggé meglepődtem, és ez enyhe kifejezés. Persze, mondhatnátok, hogy aki XBoxot vesz, valószínű meg tud engedni magának ilyen játékokat... de akkor is durva.
padavan
padavan 2008.05.28. 18:45
Az engem nem értint, de feltételezem, hogy aki konzolt vesz, az veszi a minimális fáradtságot ahhoz, hogy megnézze, milyenek az átlag árak játékok terén. A döbbenetedre meg nincs túl sok okod: Magát a konzol hávét veszteséggel értékesítik, és inkább a kiegészítőkön, játékokon póróbálnak meg haszont csiholni - legalábbis legjobb tudomásom szerint.

PC: Miért akarnék minden játékot megvenni? Évente ha van 4-5 akkor már jó év volt. Ez átlagban 2-3 havonta egy játék.
ajánlott olvasnivaló