Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Civilization MMO?

Sid Meier egy formabontó, online stratégián gondolkozik.

2008.06.11. 18:07 | szerző: Retee | kategória: Játék

Manapság kis túlzással naponta jelentenek be új MMORPG-ket, s kétnaponta le is állítanak egy-egy ilyen fejlesztést, azonban míg a szerepjátékoknál telítve van a piac, addig a többi műfaj nincs igazán elkényeztetve ilyen téren. Pedig a sport és a stratégiai játékok terén is mutatkozik érdeklődés MMO-kra, ezért is lehet érdekes Sid Meier mostani nyilatkozata. A Pirates!, a Railroad Tycoon és a Civilization játékok atyja ugyanis egy interjúban elárulta, mostanában azon gondolkozik, hogy a Civilizationt miképpen lehetne átültetni MMO környezetbe. Szerinte mindenképpen érdekes lenne létrehozni egy ilyen "mókás, de nagyon addiktív" alkotást, ráadásul azt is hozzátette, hogy lenne néhány formabontó ötlete, amelyek jelentősen eltérnek a múltbeli projektjeitől, s ezeket szívesen kipróbálná élesben is. Meier a konkrét válaszok elől azonban kihátrált, mint mondta az első körben csak gondolkozik, és felméri, hogy lenne-e értelme egy ilyen játéknak - a végeredményről pedig hamarosan tájékoztatja a közvéleményt. ■

hozzászólások (6)

Retee
Retee 2008.06.11. 18:25
Mondjuk a Civ az alapba körökre osztott. :)
LordMatteo
LordMatteo 2008.06.11. 18:30
Nah épp ez az, interneten?
Pangloss
Pangloss 2008.06.11. 18:53
Érdekesen hangzik a gondolat. Kíváncsi vagyok mi lesz belőle. Bár szerintem a stratégia nem éppen alkalmas erre a műfajra. Egy körökre osztott meg pláne nem. Úgyhogy, ha lesz belőle valami, nem hinném, hogy nagyon fog hasonlítani a "klasszikus" Civilizationra.
Wlakos
Wlakos 2008.06.11. 21:07
A Civ-et multiban ismeretlen ellenfelek ellen nagyon gyorsra szokták állítani, hogy belátható időn belül vége legyen. Szóval korszakonként emelkedik az idő keret, kezdetben 30 másodperc ami nem túl sok. Mondjuk Mr Meier-nek sok jó ötlete volt, hátha ez is az. Én a problémát a játékosok számában látom, egy MMO játékban kevés lehet az a pár tízezres civ fan aki rendszeresen tolja a gamet.
Madrac
Madrac 2008.06.11. 21:11
EVE Online is csak kb 150ezer jatekossal mukodik.
ajánlott olvasnivaló