25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Rise of the Argonauts - irány Hellász

Két új videó a Codemasters akció-RPG-jéről.

Írta: Retee 4 hozzászólás

Az ókori görög mitológiát rengetegen imádják, és mivel ezt a Codemastersék is tudják, így már tavaly nagy örömmel jelentették be a Rise of the Argonautst. A játék, fejlesztőinek definíciója szerint egy akcióval bőségesen átitatott RPG lesz, amelyben a látványos valósidejű csaták és az érdekes történet jelentheti a fő vonzerőt. Főhősünk Jason, aki már megint csak azzal törődik, hogy megtalálja a legendás aranygyapjút, igaz közben halott feleségének feltámasztását is megkísérli. Hosszú út vezet azonban mindkét céljáig, és addig kénytelen bejárni a hatalmas, ókori Görögországot, amelyet a fejlesztők minél színpompásabban kívánnak visszaadni. Jason persze folyamatosan fejlődik, új képességekre tesz szert, de fejlesztheti a régieket is, azonban a kard, a pajzs és az íj sem nyújthatnak biztos győzelmet mitológiai szörnyek és alakok ellen, ezért kénytelen az istenek kegyét keresni. Négy istenből választhatja ki, hogy melyiket kívánja szolgálni, s ezek teljesen eltérő erőkkel és tulajdonságokkal ruházzák fel: Ares, a hadak ura, Hermes az istenek hírnöke, Apollo a gyógyítás, költészet, jóslás istene, illetve Athena, a tudás és a győzelem istennője is mást vár el, és mást is ad kiválasztottjának. Választott istenünk azonban nem ingyen támogat minket, tetteinkkel folyamatosan őt kell szolgálnunk, így küldetéseink igencsak eltérhetnek attól függően, hogy kinek hódolunk. A PC-re, Xbox 360-ra, és Playstation 3-ra készülő RPG még az idei év végén a boltokba érkezik, most viszont lássuk a bemutatkozó videóját.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

Rise of the Argonauts

Platform:

Fejlesztő: Liquid Entertainment

Kiadó: Codemasters

Forgalmazó: CD Projekt

Megjelenés:
2009. február PC
n/a: PS3, X360

Minimális rendszerigény: 3 GHz-es processzor, 1 GB RAM (Vista: 1,5 GB), GeForce 6800/Radeon X1300 vagy jobb videokártya, DVD-ROM, 12 GB HDD

» Tovább a játék adatlapjára

HOZZÁSZÓLÁSOK

Dark Archon
Dark Archon [11463]
A videóban a fejlesztők tudják ki kicsoda, a cikkben lett elírva...
somesz83
somesz83 [3324]
Ezt ti írtátok el, vagy a műveletlen fejlesztők?! Ha ti, azonnal javítsátok, mert szégyen, ha meg nem, akkor tegyetek oda valami szerkesztői megjegyzést, hogy a srácok ugyan tudnak programozni, de nagy tuskók!

Hermész (Mercurius) - az istenek hírnöke, emellett a tolvajok istene is volt, ha jól emlékszem a korai latin tanulmányimból.

Apollón (Apollo) - a jóslás, a költészet istene. Delphoi Jósda, mond valamit?

Mindjárt sírok, tényleg itt tartunk???!?!?!?!:,-(X-(:-((
Kölyki
Kölyki [25]
Nem akarok kötözködni, de ez így tényleg korrekt?

"...Hermes az alvilág fejedelme, Apollo a gyógyítás és a halál istennője..."

Én eddig úgy tudtam, hogy Hádész az alvilág istene, hasonló munkakörben pedig Hermész a holt lelkek vezetője, ami nem ugyanaz. Apollónra nem hinném, hogy a gyógyítás és az öldöklés lenne a legjellemzőbb, de elég szomorú, hogy a XXI. századi "kultúra" is nyomott hagyott az ókori isteneken. Apollón mikor vágatta le a himbilimbijét? :-D
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (4 db)