Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Tarantino újravágja a Becstelen brigantykat

Ezúttal a stúdió ragaszkodott több jelenethez.

2009.05.26. 16:00 | szerző: Retee | kategória: Mozi

Akinek Cannes-ben volt szerencséje megnézni Quentin Tarantino legújabb filmjét, a Becsetelen brigantykat, csodálkozni fog, ha netán másodszor is kedve szottyan rá. Tarantino ugyanis újravágja az egészet, mert a cannes-i fesztiválra olyan sietősen készítette el, hogy a gyártó stúdiónak, a Universal Picturesnek fenntartásai vannak.
– Kétszer annyi anyagot forgattak, mint amennyi belefért a filmbe, pedig így sem rövid – magyarázza az egyik stúdiófőnök.
– Szeretnénk, ha a kimaradt jelenetekből néhány bekerülne a filmbe, mert ezáltal árnyaltabbak lennének a karakterek, és érthetőbbek a motivációik. Quentin nincs elragadtatva az ötlettől, de remélem, meg tudjuk győzni.
A Brad Pitt főszereplésével készült Becstelen brigantyk története a második világháború idején játszódik. Amerikai kommandósokról szól, akik német katonákat öldösnek a megszállt Franciaországban. Korábban sokat támadták a még be sem mutatott filmet, mert a kiszivárgott információk szerint túl véresnek tűnt. A cannes-i világpremier óta azonban Tarantino legjobb alkotásaként emlegetik a brigantykat (Inglourious Basterds – hazai bemutató: 2009. augusztus 20.). ■

hozzászólások (15)

Barthezz
Barthezz 2009.05.27. 12:15
Jaja, ezt mondom én is. A Kill Billt eleve 2 részesre tervezte Tarantino, így eleve ennek megfelelő volt a forgatókönyv és az egyes jelenetek is. Ha ez nincs bent előre a koncepcióban, akkor csak erőszakkal lehet kettévágni a filmet: Utólag bele kell erőltetni egy film közbeni cliffhanger-t, s így sem lehetnek önmagukban is kerek egészek.

De hát itt ilyen csak nem lesz, ezer oka lehet, ami miatt a stúdió további jelenetek betoldását kéri (persze azért érdekes, mert a nagyon hosszú játékidőnek általában nem szoktak örülni).
VodevilX
VodevilX 2009.05.27. 12:30
És ha hosszabb lesz hát mi van? Nem láttunk még 3-4 órás filmet?
Persze más kérdés, hogy nyilván tényleg nem vitte volna a fesztiválra Tarantino, ha össze kellett volna csapnia, de így max az lesz, hogy a directors cut rövidebb lesz :D
.:[Kain]:.
.:[Kain]:. 2009.05.27. 17:16
várom mint állat!
Tötyi
Tötyi 2009.05.27. 17:25
Nem igazán követem a híreket a filmmel kapcsolatban, de tudomásom szerint a fesztiválon azért kellett eltolni az első napokról a bemutatóját, mert tényleg megcsúsztak a vágással, és a nyitónapon még javában dolgoztak rajta (véletlenül elkaptam a tévében egy pasast, aki éppen erről beszélt). Lehet, hogy a sietség meglátszott a levetített verzión, és ezért kell kozmetikázni.
Aryx
Aryx 2009.05.27. 17:27
A trailer mindenesetre büntet. 8) Asszem megvan a kedvenc háborús filmem.
ajánlott olvasnivaló