Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

A Viharszigetben Hitchcock szelleme kísért

Scorsese új thrillerje márciusban érkezik meg a magyar mozikba.

2010.01.05. 17:04 | szerző: Retee | kategória: Mozi

Még soha nem volt ekkora nyomás egy Scorsese-film forgatásán, mondja Leonardo DiCaprio, akinek a Viharsziget már a negyedik közös munkája a mesterrel.
– Már akkor gyanút fogtam, amikor Martin filmes kurzust tartott a stábnak jóval a forgatás kezdete előtt – meséli DiCaprio. – Eleve nagyon alapos, mindig pontosan elmagyarázza, mit szeretne, és megszállott gyűjtő, minden műfajból megvannak neki a legfontosabb filmek, és ezeket mutogatja példaként. Ennek jegyében először klasszikus detektíves filmeket néztünk: Premingertől a Laurát, a Kísért a múltat Tourneurtől, és persze Hitchcocktól a Szédülést. Ez utóbbi Martin nagyon alaposan elemezte, ebből lehetett sejteni, hogy a Viharsziget nemcsak egyszerű thriller lesz, hanem tisztelgés is Hitchcock előtt.
DiCaprio nagy feszültséget érzett a forgatáson – jó értelemben. – Martin minden filmnek úgy megy neki, hogy mindent vagy semmit. Ezzel mindenkiből kihozza a maximális energiát, mert senki nem akar szégyenben maradni. Eddig minden közös munkánk során nagy nyomás alatt dolgoztunk, de most erre rátett egy lapáttal, hogy a Viharsziget helyenként nagyon félelmetes tudjon lenni.
Az ötvenes években játszódó történetben egy rendőrbíró (DiCaprio) egy őrült gyilkos után nyomoz, aki megmagyarázhatatlan módon eltűnt a Viharszigeten található börtönszerű elmegyógyintézetből. Munkája közben hurrikán tör a szigetre, és rabok is fellázadnak. Dennis Lehane regénye, amelyből a film készült, magyarul is nagy sikert aratott. ■

Forrás: UIP

hozzászólások (3)

Germinator
Germinator 2010.01.05. 18:52
Várom a filmet, egyre jobban kedvelem DiCapriót.
Balanses
Balanses 2010.01.07. 18:23
Ez a trailer nekem is nagyon bejövős. Fent van a várólistán:-)
Balanses
Balanses 2010.01.07. 18:24
Ez a trailer nekem is nagyon bejövős. Fent van a várólistán:-)
ajánlott olvasnivaló