Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Rendkívüli látványvilágot ígér M. Night Shyamalan

Az utolsó léghajlító c. filmet 2010. július 29-től vetítik a hazai mozik.

2010.03.25. 14:14 | szerző: helti | kategória: Mozi

Rendkívüli látványvilágot ígér M. Night Shyamalan, Az utolsó léghajlító (The Last Airbender) rendezője. A több műfajt is ötvöző, leginkább buddhista kung-fu fantasynak nevezhető szuperprodukció, amelyben a világ sorsa egy kamasz fiú kezében van, a legkorszerűbb számítógépes technikát használja, de becsületes módon.
- Ma már minden második film tele van digitális trükkökkel, de az alkotók gyakran csalnak, mert úgy olcsóbb - magyarázza a rendező. - Nagyon gyors vágásokkal leplezik, hogy éppen csak összebarkácsolták a fantasztikus jelenetet, ha tovább engednék mutatni az egyes beállításokat, látszana, hol van a turpisság. Ezért olyan vicces, ha DVD-n kockánként léptetünk bizonyos filmeket, rögtön kiderül a maszatolás. Ezt mi elkerültük: minden digitális trükkünk gondosan össze van rakva, Az utolsó léghajlító látványvilága úgy viszonyul egy átlagos fantasyéhoz, mint egy barokk festmény egy Polaroid-fotóhoz.
Shyamalan azt is ígéri, trilógia lesz Az utolsó léghajlító, de a második rész előtt még szeretne egy misztikus thrillert is leforgatni, amely nem valamelyik korábbi munkájának folytatása lenne. ■

Forrás: UIP Duna

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló