Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Egy hét múlva indul a 17. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál

Április 8-18. között kerül megrendezésre Magyarország egyik legszínvonalasabb filmes eseménye.

2010.04.01. 16:00 | szerző: helti | kategória: Mozi

Április 8-án útjára indul a 17. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál. A nézők a megszokott budapesti mozikban (Uránia, KINO, Toldi, Örökmozgó) a legkülönfélébb műfajú filmek közül válogathatnak.
A végleges programba 25 ország 61 alkotása került, amelyeket 9 különböző szekcióban mutatnak be.
A Versenyben című blokkba kerültek idén is a fesztivál fődíjára, a Hullámtörők-díjra pályázó alkotások. A Tigris éve címmel ebben az évben külön blokkot kaptak a kínai filmek, a Családi kötelék szekcióban olyan filmeket láthatunk, amelyek a rokoni, baráti és szerelmi kapcsolatok összetettségét, örömeit és konfliktusait boncolgatják. A Különös történetek között változatos hangvételű, egyedi és meghökkentő alkotásokat találunk. A Francia zátonyok szekcióba – a budapesti Francia Intézet révén – a francia filmtermés legjava került. A sötét oldal filmjei a bűn témáját járják körül, Animáció 1.0 címmel pedig pár év kihagyás után ismét külön blokkot kaptak az animációs filmek. A dokumentumfilmek szerelmeseinek idén a Filmdokk szekció kedvez, a Zene mindenkinek blokkban pedig az áldokumentumfilmtől kezdve a legkülönfélébb zenei témájú alkotások közül szemezgethetünk.
A Titanic 2010-ben is különleges filmekkel, színes, színvonalas és változatos programokkal várja az érdeklődőket a négy budapesti mozi valamelyikébe. Továbbá azt sem érdemes figyelmen kívül hagyni, hogy a legtöbb bemutatásra kerülő alkotást Magyarországon kizárólag a fesztivál 10 napja alatt lehet majd megtekinteni. ■

Forrás: Titanic sajtó

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló