Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Kiderült az Eredet története

Kiszivárgott Christopher Nolan féltve őrzött titka.

2010.04.19. 14:26 | szerző: helti | kategória: Mozi

Bár Christopher Nolan szinte mindenre képes, A tökéletes trükk és A sötét lovag rendezője életében először kisebb kudarcot vallott: nem sikerült neki a bemutatóig megőrizni legújabb szuperprodukciója, az Eredet (Inception, hazai bemutató: július 22.) történetének titkát.
Ő csupán annyit szeretett volna elárulni, hogy thrillere helyszíne az emberi agy lesz. Ám a kiszivárgott hírek ennél kicsit többet mondanak. Ezek szerint Leonardo DiCaprio az ipari kémkedés legújabb ágazatának szakértőjét alakítja majd: álmokat lop a világ legnagyobb vállalatai vezetőinek fejéből. Csakhogy ő sem ismeri pontosan az álmok működésének természetét, és előbb-utóbb a saját zsákmányának fogja lesz. Talán az teszi kiszolgáltatottá, hogy ő maga is megrögzött álmodozó, akit visszavonhatatlanul megtört imádott feleségének elvesztése.
A rövid szinopszis ismeretében több értelmet nyer az író-rendező egy korábbi, titokzatosnak szánt nyilatkozata, mely szerint az Eredet olyan lesz, mintha Sigmund Freud és Ian Flemming együtt írták volna.
Christopher Nolan így jellemezte új művét: „nekem is az egyik legrégebbi, bűnös álmom volt, hogy egyszer leforgathatom ez a történetet”. ■

Forrás: IC Press

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló