Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Frankenstein-terv Cannes-ban

Mundruczó Kornél Szelid teremtés – A Frankenstein-terv c. legújabb filmje a cannes-i filmfesztivál hivatalos versenyprogramjában.

2010.05.03. 12:29 | szerző: helti | kategória: Mozi

A Fipresci-díjas Delta 2008-as cannes-i sikerét követően, az új Mundruczó Kornél film világpremierje a cannes-i filmfesztivál hivatalos versenyprogramjában (Official Selection – In Competition) lesz májusban.
A Szelid teremtés – A Frankenstein-terv c. film, Mary Shelley Frankenstein vagy a modern Prométheusz című világhírű klasszikus gótikus regénye nyomán, a teremtő ember és teremtménye története. A szeretet után sóvárgó, mégis kitaszított ember mítosza éled újra apa és fiú találkozásában. Egy talán jobb napokat látott bérházban egy rendező készül filmje megvalósítására. Az intézetből szökött kamaszfiú anyját keresve szinte véletlenül kerül a filmforgatás castingjába. A drámai események sora ott veszi kezdetét mikor a casting során a fiút naivsága, és egyenes tisztasága hirtelen olyan cselekvésekre ragadtatja, ami halálos balesethez vezet. A rendezővel még soha nem történt semmi, ami akaratán kívül állt volna. Megérzi, hogy a fiú személyében egy nagyobb erővel találkozott. Mikor rájön, hogy a különös és szelíd gyerek az ő fia, aki sok évvel ezelőtt hívatlanul jött e világra, arra kényszerül, hogy egy kiszámíthatatlan és veszélyes úton induljon el. Találkozásuk talán más körülmények között esély lenne az újrakezdésre.
A film a szeretet felelősségéről, és a teremtő ember istenkísértő gőgjéről szól. Meglátni magunkat egy másik lényben, és túllépni akaratunk, érdekeink korlátain, szembenézni teremtésünk súlyával. Ez a tétje apa és fiú történetének.
(fotó: Erdély Mátyás)

Forrás: Magyar Filmunió

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló