Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Hazai Xbox fejlesztői képzés indul Magyarországon

A nyáron tartott 20 órás képzésen akár a hagyományos módon, akár online is részt lehet venni.

2010.06.11. 09:29 | szerző: Retee | kategória: Játék

A játékfejlesztés alapjait tanulhatják meg azok, akik akár az online, akár az offline részen jelentkeznek egy nyári képzésre.. Az IT Factory jóvoltából 2010. június 28-án indul egy 20 órás tanfolyam, melynek hallgatói a Microsoft Xbox játékkonzolára készítenek el egy 30 éve töretlen népszerűségnek örvendő klasszikust. A képzés során a játékfejlesztés alapjait a Pacman segítségével veszik végig, ezáltal a résztvevők gyakorlatorientált módon sajátíthatják el a nélkülözhetetlen alapokat a grafikától a sprite-kezelésen át a programlogika megvalósításáig.
A képzésen való részvételhez ráadásul semmilyen programozói tudás nem szükséges, ezt a hallgatók menet közben sajátíthatják el.
"Mivel az Xbox programozása teljes mértékben megegyezik az idén ősszel piacra kerülő Windows 7 Mobile programozásával, így a hallgatók az IT Factoryban megszerzett tudást az új platformon azonnal alkalmazni tudják. A dinamikusan fejlődő mobil alkalmazásfejlesztési piacon ez jelentős előnyt jelent, ráadásul ezt a területet egy jó ötlettel akár már az 1-2 fős fejlesztőcégek is bevehetik" - mondta Fóti Marcell.
Az IT Factory Xbox képzése a NetAcademia Oktatóközpontban vagy otthonról, online is végezhető. Aki ez utóbbit választja, annak az otthoni számítógépére fel kell telepítenie a Visual Studio 2010 és az XNA Framework fejlesztőalkalmazásokat. Ezt a tanfolyamot megelőző nulladik napon az oktatóval közösen végzik el a jelentkezők. A szükséges szoftvereket a Microsoft Magyarország biztosítja a résztvevők számára.
További információkért, részletes programért, illetve a pontos részvételi díjak megismerésért a hivatalos honlapra tessék ellátogatni. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló