Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Konzolháború - közel a front

Az E3-on bemutatott új irányítási technológiák hamarosan összecsapnak.

2010.06.24. 12:00 | szerző: Retee | kategória: Játék

Az ide E3-on végre részletesen is bemutatták a konzolgyártók az új irányítási technológiákat, igaz ez mindhármuk esetében eltérő. Elemzők szerint amúgy a Microsoft lépett a legnagyobbat technológiailag előre, hiszen a Kinect gyakorlatilag teljesen új modell, míg a Sony nem nagyon merészelt igazi újdonságba belekezdeni. Sőt, egyes szakértők szerint a Sony lusta és nem kockáztat, így lemásolta a Wii kontrollerét, s néhány extrával, no meg a saját játékfelhozatalával próbálja kihasználni a Nintendo eddigi sikereit. Az viszont egyáltalán nem biztos, hogy rossz a terv, bár ebbe igen komolyan bele fog szólni az ártényező is. Szakértőink nem emlékeztek meg viszont arról, hogy a Kinect esetleg más természetű problémákba is beleeshet.
Már az E3-on feltűnt az első bemutatón, hogy a futóversenyen a játékosnak tiszta erővel kellett rohannia, s a többi játék kapcsán is igen bőséges mozgást követelt meg az irányítás. Ez pedig nem feltétlenül lesz telitalálat, hiszen sokan túl lusták lesznek ehhez, arról nem beszélve, hogy az első Kinectre megjelenő játékok tekintetében inkább a Microsoft másolja a Nintendot - közepes grafikájú, egyszerű, "fun" játékok képében. Persze kivételek akadnak, és ezek valóban csak az első hírnökök, így a jövőben még radikálisan megváltozhat a felhozatal összképe.
Ti jelenleg kit választanátok? ■

hozzászólások (6)

Corvus5
Corvus5 2010.06.24. 13:39
Ezek alapján a videók alapján egyértelműen a Sony a nyerő. (A Wii-t nem ismerem.)

Én mindig amellett vagyok, h egy konzol, vagy számítógépes játék elsősorban szórakosztató legyen. Ez az egyhelyben futkározás és ugrálás amellett, h iszonyatosan szánalmasan néz ki, még piszkosul kimerítő is. Ha egy fárasztó nap után hazaér az ember a suliból, ahol órák után még egy jót focizott a haverokkal, megírja a háziját, akkor már vmi lazulós, szórakoztató dologra vágyik, nem ilyen idióta ugrándozásra meg egyhelyben futásra.

Az oroszlános videó szánalmas, inkább be se mutatták volna. A Power Glove jutott róla eszembe, amit gondolom nem kell magyarázni, ha vki ismeri AVGN-t.

A varázslós videó viszont tetszett, arról el tudom képzelni, h móka. És mégha nem is újítanak a Wii-hez képest, mivel más típusú játékokkal más játékos réteget céloztak eddig is meg, mint a Wii, így ha számukra is elérhetővé válik ez a fajta irányítás, már azzal nagyot húztak szerintem.
Lacko
Lacko 2010.06.24. 13:50
A véleményed végével kapcsolatban: de még a játékok is ugyan azok.

Talán a grafika jobb. Hát persze, az biztosan jobb. Csakhogy - amint te is írod - hadonászni, meg ugrálni partykon szokott az ember. A wii kifejezetten party játék. És szerintem a Sony-n is a party játékok fognak motiválni. Egy partyn pedig a grafika az utolsó ami számít... ;)
Ryland
Ryland 2010.06.24. 20:13
Én Wii-t választom,meg választottam,mert van egy és nagyon szeretjük.Teljesen más játékélményt nyújt.Ha fotorealisztikus játékkal akarok játszani akkor meg inkább PC-t választom.A kérdés,hogy mi van ha valakinek eszébe jut pc-re is gyártani egy ilyen mozgásérzékelős izét?Lehet nem lenne rossz.
Lacko
Lacko 2010.06.25. 06:38
van ilyen pc-re. most nem jut eszembe a neve, de dino tesztelte is.
Ryland
Ryland 2010.06.25. 11:28
Igen?Nem is hallottam róla,majd utánanézek.Köszi.
ajánlott olvasnivaló