Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

The Hobbit - már a helyszínnel is baj van

A elfogyó pénz és a rendező távozása után immár a helyszínnel is problémák adódtak a Gyűrűk ura előzményfilm forgatása kapcsán.

2010.09.28. 16:01 | szerző: Retee | kategória: Mozi

Nyáron már komoly csapás érte a Gyűrűk ura előzményeit feldolgozó The Hobbit filmet, hiszen Guillermo del Toro bejelentette, elhagyja a produkciót, így gyorsan új rendező után kellett nézni. Persze a legnagyobb probléma az, hogy a filmet pénzelő MGM komoly pénzügyi bajba keveredett, így a hírek szerint egyelőre nem is biztosított a teljes összeg a forgatásra. Most pedig újabb probléma adódott, mikor az Ausztráliában és Új-Zélandon tervezett forgatás került bajba, mivel az ottani színészek szakszervezete erősen tiltakozni kezdett a szerintük igen alacsony bérek ellen. Válaszul Peter Jackson producer egy levélben "megfenyegette" a csoportosulást, hogy amennyiben nem tudnak megegyezni, akkor a produkciót Kelet-Európába viszik - ez pedig komoly csapás lenne az ausztrál filmiparnak. ■

hozzászólások (56)

Balanses
Balanses 2010.10.10. 16:35
Eredeti vagy szinkronnal?
Germinator
Germinator 2010.10.10. 16:38
Eredetiben.
Germinator
Germinator 2010.10.10. 16:41
Egyébként én sem tudtam, hogy mi van, ezért néztem utána Wikipédián:-D Ahol olyasmit írtak, hogy a hegyekben, hegyek gyomrában, hegyek járataiban élő orkok azok a goblinok, kábé ez a megkülönböztetés, de ez persze csak a Tolkien-mitológiában érvényes.
Germinator
Germinator 2010.10.10. 16:46
De a biztonság kedvéért most megint utánanéztem, és azt írják, hogy még Tolkien sem használta következetesen:-D Szóval ez ilyen "ahogy tetszik" típusú dolog, úgy tűnik:-D
gothmog
gothmog 2010.10.10. 18:20
Orkok (idézve a Gyűrűk Ura függelékéből): Az orkok ocsmány népének ez a neve a rohani nyelvből terjedt el. Sindául (szürke tünde nyelven - saját megjegyzés) orchoknak hívták őket. A név nyilván összefügg a Fekete Beszéd uruk szavával, bár ezt rendszerint csak a nagy katona-orkokra alkalmazták, akik abban az időben jöttek elő Mordorból és Vasudvardból. A kisebbeket snagának, 'rabszolgának' hívták, főleg az uruk-hai nép.
ajánlott olvasnivaló