Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

George Lucas új Star Wars trilógiát tervez?

A pletykák szerint készül a harmadik trilógia, előzmény helyett folytatás.

2010.10.24. 20:00 | szerző: Playbahnosh | kategória: Mozi

A nemrégiben felröppent pletykák szerint George Lucas három új Star Wars filmet készül leforgatni, ami a Birodalom bukása után játszódna és elvileg nem lesz benne Skywalker nevű szereplő. A hírt az IESB adta közre egy "ultra-top secret" megbízható belső LucasFilm forrásra hivatkozva, aki elmondta, hogy Lucas az első filmet 1-2 évvel A Jedi Visszatér 3D-s változatának megjelenése után szándékozik kiadni, ami 2015-16 körül esedékes. Az IESB párhuzamot von a mostani újra kiadások és a 90-es évekbeli Special Edition-ök között abban, hogy valószínűleg Lucas az ezekből befolyt pénzzel akarja majd elkészíteni az új filmeket, ahogy tette ezt az előzmény-trilógiával is. A forrás azt is elhintette, hogy Lucas valószínűleg jókora időbeli rést hagy a Birodalom bukása után, akár ezer évet is, hogy több teret nyerjen és ne kelljen visszautalgatni az előző filmekre. A hírek szerint az Avatar és a Clone Wars TV show sikere vette rá végül Lucas-t, hogy folytassa a kultikus sorozat történetét. A megbízhatóságának bizonyítására az IESB a korábbi LucasFilm-es híreit hozta fel, hogy például ők voltak az elsők akik híreztek a Sithek Bosszújának PG-13-as besorolásáról és a Star Wars TV sorozat létéről.
Az "új trilógia" szinte mindenkinek keserű ízt hagyott a szájában, viszont ha lehet hinni ezeknek a pletykáknak, akár még jóra is fordulhat a dolog. A nagyobb mozgástér és az új fejlemények még jót is tehetnek George Lucas kreatív tehetségének, és ha ennyire előre megy az időben, még az Expanded Universe-el sem fog összegabalyodni a történet. A rendező végre visszatérhet a "jó győz a gonosz felett" jellegű történethez amiben jó, és hátra hagyhatja a "a hős, aki gonoszságba süllyed" sztorit, amiben nagyon nem jó. Fénykard-párbajok, gigászi űr-csaták és fantasztikus szereplők. Reméljük tényleg igaz a hír, ráfér már a Star Wars univerzumra egy igazán jó film. ■

hozzászólások (34)

VodevilX
VodevilX 2010.10.26. 14:12
Pedig tökéletes univerzum, minden adott, elég csak a Kotor-t megemlíteni, ami semmivel sem marad el a filmektől, valami hasonlót, sőt akár azt egy az egyben is el tudnám képzelni filmként. De a többi játékból is simán kilehetne emelni, pl egy ősi Sith lord felélesztős főcselekményt vagy valami hasonlót. És engem nem is érdekelne közvetlen folytatás, sokkal feelingesebb lenne, ha az új filmekben legenda szinten beszélnének "a legendáról" :)
Germinator
Germinator 2010.10.26. 14:19
Pluszegy

(most hétvégén is fogok rendezni egy Gyűrűk Ura maratont:-D)
Creativ3Form
Creativ3Form 2010.10.26. 14:20
Én is jobban örülnék egy új sztorinak, mert nekem ne játszák mások a régi karakteretek. Mark Hamill hiába tehetségtelen (bár Joker hangjaként istenkirály) de nekem akkor is ő Luke. Ford pedig Solo, szóval nem lenne jó ötlet a "régi karakterek új színészekkel" elmélet..

És amúgy ja, a Kotor első részének sztoriját simán felhasználhatná Lucas még akkor is, ha az ugye jó pár ezer évvel a filmek előtt játszódik.:-D
Dealer
Dealer 2010.10.26. 14:26
Azért a nagy találgatások közben ne felejtsük el megemlíteni, hogy amióta szárnyra kelt a hír, a LucasArts folyamatosan cáfol...

És talán az lenne a legjobb, ha tényleg csak egy pletyka lenne az egész. Folytatni semmi értelme nem lenne, százan százféleképpen mutatták már be, mi történt, történhetett a szereplőkkel a hatodik epizód után, ráadásul a színészek már kiöregedtek a szerepükből. (Mark Hamill meg egészen biztosan nem is vállalná már el Luke szerepét, és nem lennék meglepve, ha a többiek is így gondolkodnának.)

Még előbbre vagy távolabbra tekinteni... Engem nem különösebben csigáz fel. A képregények, könyvek, játékok és animációs sorozatok már jószerivel mindent elmondtak, amit el lehetett, Lucas pedig - ne felejtsük el - pocsék rendező. Tehát ha mindenáron bővíteni akarja az univerzumot a filmvásznon is, maradjon a háttérben, írja meg, találja ki, de bízzon meg más rendezőket a munkálatokkal.
szbszig
szbszig 2010.10.26. 16:31
Engem A gyűrűk ura annyira nem ragadott magával, hogy végig se néztem. Konkrétan a középső rész közepénél hagytam valahol abba, ami azért elég ritka filmeknél, hogy odáig eljussak, és ne fejezzem be...

Mondjuk töredelmesen bevallom, első próbálkozásra a Starcraft sem jött be túlzottan, és a második pályán uninstalláltam. Aztán egy-két év múlva előszedtem még egyszer, kicsit több időt szenteltem rá, és rájöttem, milyen király is valójában. :-)

Végül pedig a Star Wars-univerzumról én nem érzem, hogy erőltetett lenne csak azért, mert előbb volt néhány sztorirészlet, és utána húzták fel a komplett világot köré. Igaz, nem vagyok hatalmas Star Wars-fan. Ismerem a filmek történetét nagyjából, és ennyi. ;-)
ajánlott olvasnivaló