Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Továbbra is bajban a The Hobbit film

Már a miniszterelnök is harcol a filmért.

2010.10.26. 14:45 | szerző: Playbahnosh | kategória: Mozi

Ahogy azt említettük korábban, igen nagy gondok vannak a Peter Jackson féle The Hobbit mozi forgatása körül. Az új-zélandi színészek érdekvédelmi szervezete bojkottot hirdetett, ahogy a filmet pénzelő stúdiók is igencsak hőzöngenek a befektetésük miatt. A nemzetközi bojkottot ugyan lefújta a szakszervezet a múlt héten, de Peter Jackson szerint a stúdiók kérdése még mindig hadilábon áll. Múlt kedden már Új-Zéland miniszterelnöke, John Key is személyen beszállt a buliba, amikor az összehívott válságtanácskozáson leült a New Line Cinema és a Warner Bros. vezetőivel tárgyalni a fizetések és a munkakörülmények kérdéséről. A stúdiók még több adókedvezményt és a helyi munkatörvény megváltoztatását szorgalmazzák, hogy el tudjon indulni az 500 millió dolláros film forgatása. Az ügy nemzeti kérdéssé vált Új-Zélandon, ahol a Gyűrűk Ura mozik hatására hatalmasat ugrott a turizmus és a filmipar. Több városban is százak mentek az utcára, hogy támogassák a film helyi leforgatását.
Key elmondása szerint a stúdiók szeretnék, ha a szakszervezeti beavatkozás veszélyét meg lehetne szüntetni, így a kormány jogászai minél előbb nekiláthatnának a munkatörvény felülvizsgálatának. Ezen kívül a pénzügyi tárca újra megvizsgálná, hogyan lehetne növelni az adókedvezmények mértékét a film számára.
"[A stúdiók] nem azért jöttek ide, hogy pisztolyt tartsanak a fejünkhöz és váltságdíjat követeljenek, viszont az a gazdasági realitás, hogy a szakszervezet tevékenysége arra kényszeríti őket, hogy más országok után nézzenek, ahol kedvezőbbek a feltételek, mint nálunk" nyilatkozta Key a tárgyalás után, majd hozzátette "Ha nem tudunk nekik megfelelő ajánlatot adni, el fognak menni innen, ez nem kérdés".
Key a tervek szerint ezen a héten újra leül a stúdiókkal tárgyalni és a hétvégéig meg fog születni a döntés, hogy Új-Zélandon forgatják-e majd a The Hobbit filmet, vagy sem. A stúdiók képviselői nem nyilatkoztak az ügyben. ■

hozzászólások (4)

BenderŽ
BenderŽ 2010.10.26. 15:33
Me ván?
Forgasság nálunk... Frodó most Badacsonyhoz viszi a gyűrűt ...
david139
david139 2010.10.26. 15:40
Csak ebben a részben nem nagyon van benne Frodó..:D
powerhouse
powerhouse 2010.10.26. 15:45
ettől még a poén ült :D
.:[Kain]:.
.:[Kain]:. 2010.10.26. 18:25
nagy kár lenne érte, ha nem ismét a gyönyörű Új-Zéland tájaival festenék ki a film képkockáinak háttereit. drukkolok, hogy maradjon ott a forgatás!
ajánlott olvasnivaló