Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Marad a The Hobbit Új-Zélandon

Sikeresen záródtak a tárgyalások, hamarosan indulhat a forgatás.

2010.10.27. 13:57 | szerző: Playbahnosh | kategória: Mozi

Tegnap említettem, hogy a Peter Jackson által rendezett The Hobbit film elég nagy gubancba keveredett az új-zélandi kormánnyal, viszont a patthelyzet hamarabb megoldódott, mint azt bárki gondolta volna. John Key, Új-Zéland miniszterelnöke újra tárgyólasztalhoz ült a New Line Cinema és a Warner Bros. képviselőivel és a tegnapi nap folyamán sikerült is végre megegyezésre jutni az ügyben. A Warner Bros.-el nyélbe ütött 25 millió dolláros üzletben tett ígéret szerint a kormány megváltoztatja a helyi munkatörvényeket, hogy az projekt az országban maradhasson.
A rövid szakszervezeti bojkott arra késztette a stúdiók képviselőit, hogy a szigetországba utazzanak és felülvizsgálják a döntést, miszerint valóban Új-Zélandon akarják-e leforgatni a két részesre tervezett Tolkien adaptációt. Az 500 millió dolláros projekt elvesztésének veszélye miatt John Key, az ország miniszterelnöke közbelépett és vésztárgyalásra hívta a stúdió vezetőit.
"Megegyezés született a kormány és a Warner Bros. között, miszerint Sir Peter Jackson itt Új-Zélandon fogja leforgatni a két Hobbit filmet" mondta Key, majd hozzátette "A törvények megváltoztatásával azon dolgozunk, hogy a filmkészítők, mint a Warner Bros. biztonsággal le tudják forgatni a filmeiket Új-Zélandon".
Peter Jackson Gyűrűk Ura adaptációi hatalmasat lendítettek a szigetország gazdaságán és idegenforgalmán. Pénzügyi szakemberek szerint a The Hobbit elvesztése több mint 1.5 milliárd dolláros kiesést okozott volna a gazdaság számára, nem is beszélve a rengeteg munkahely és turizmus elvesztéséről, amiért a hetekben több ezren tüntettek az ország több városában is. Key elmondta, hogy a stúdiókkal kötött új megegyezés szerint a munkatörvényben világosan el fogják különíteni a szerződéses munkás és a filmipari dolgozó fogalmait, így más rendelkezések fognak vonatkozni rájuk. Ezen kívül megnövelik a filmipar támogatását és a The Hobbit filmek 7.5 millió dollárral több adó-visszatérítést kapnak a szokásos 15%-on felül. A Warner Bros. beleegyezett egy Új-Zéland kormányával közösen elindított reklámkampányba is, amelyben a The Hobbit filmeken kívül reklámozzák majd Új-Zéland országát is, mint turisztikai és filmipari paradicsomot.
A The Hobbit filmek forgatása 2011 februárjában indul majd, a mozikba pedig 2012 végén kerül az első, a második pedig pedig egy évvel később. ■

hozzászólások (3)

Lovi Tommy
Lovi Tommy 2010.10.27. 14:24
végre egy jó hír is a filmmel kapcsolatban :)
MattMatthew
MattMatthew 2010.10.27. 14:44
Olyan messze van az a 2012...:-(
.:[Kain]:.
.:[Kain]:. 2010.10.28. 20:18
jaja. de segáz, van mit nézni addig is.;-)
ajánlott olvasnivaló