Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Konzol - Sony

Red Bull X1 Prototype versenyautó a Gran Turismo 5-ben

Különleges járművet terveztek az F1 csapat mérnökei a játékhoz.

2010.11.07. 14:21 | szerző: Dino | kategória: Konzol - Sony

A Red Bull Racing versenycsapat mérnökeivel - köztük Adrian Newey aerodinamikai szakértővel - dolgozott együtt a Polyphony Digital, hogy együtt egy teljesen egyedi versenyautót hozzanak létre a Gran Turismo 5 játékhoz. A Red Bull X1 Prototype első változata egy alacsony légellenállású, együléses, üvegkupolás, fedett kerekes jármű volt, 1483 lóerős teljesítményű, közvetlen befecskendezéses V6 Twin Turbo motorral, 400 km/h-s csúcssebességgel. Tervezésekor nem foglalkoztak a valós versenyek szabályaival, így aztán Newey javaslatára beépítették az autóba a '70-es években az F1-ben betiltott "Fan Car" technológiát, amely a leszorítóerő növelését úgy valósítja meg, hogy az autó alól ventilátorral szívták ki a levegőt. Ennek eredményeként a lassú kanyarokat nagyobb sebességgel lehet bevenni. Ezzel pedig a végsebesség is megnőtt: 450 km/h-val száguldhatunk majd a játékban, egy olyan autóban, amelyben akár 8,75 G-s gyorsulás is hatna a pilótára - ez már az emberi test teherbíró képességének határát jelenti.
Az X1 Prototype játékbeli teszteléséhez a Red Bull csapat egyik pilótáját, Sebastian Vettelt hívták segítségül, aki a suzukai versenypályán több mint 20 másodpercet javított a Formula 1-es körrekordon. A nürburgringi pályán 1 perc 4 másodperces kört sikerült megtennie. ■

előző
következő
Red Bull X1 Prototype versenyautó a Gran Turismo 5-ben
Red Bull X1 Prototype versenyautó a Gran Turismo 5-benRed Bull X1 Prototype versenyautó a Gran Turismo 5-benRed Bull X1 Prototype versenyautó a Gran Turismo 5-ben
Gran Turismo 5
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Gran Turismo 5

hozzászólások (3)

SiR TeLeN
SiR TeLeN 2010.11.07. 15:33
Utálom, mikor egy "szart" adnak el egy jó pilótával.. Semmi köze a simulátorhoz a játéknak, még így ránézésre sem!! Igaz, tán nem is annak van hirdetve, de akkor is!! OFF!
balays82
balays82 2010.11.07. 16:15
Ahogyan a cikkben írják, az autót kifejezetten a Red Bull mérnökei - közük Adrian Newey - tervezte. Szóval itt azért nem arról van szó, hogy Vettel nevével adnak el valami "szart", ennék kicsit komolyabb a dolog. Az meg a másik, hogy a Gran Turismo soha nem volt "szar" játék, de ebbe ne is menjünk bele, a múltkor a Killzone kapcsán már rájöttem, hogy csak meddő vita lenne az ilyen. Majd játszik vele, akinek tetszik.
ajánlott olvasnivaló