Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Sajtóközlemény

A Canon nagyformátumú nyomtatója, tintái és fotópapírjai magas nyomattartóssági minősítést értek el

2010.11.25. 13:02 | szerző: Sajtóközlemény | kategória: Sajtóközlemény

A Canon Europe, digitális képalkotási technológiák egyik vezető vállalata bejelentette, hogy a Wilhelm Imaging Research (WIR) – a világ vezető, nyomattartósságot vizsgáló független laboratóriumának – átfogó nyomattartóssági vizsgálata során az imagePROGRAF iPF8300 nagyformátumú nyomtató, a magas szintű képstabilitást biztosító LUCIA EX pigmentalapú tinták, valamint a Canon fotópapírok együttesen kiemelkedő nyomattartóssági minősítést értek el.
A WIR laboratórium bekeretezett, üveg alatt tárolt képek tartósságára irányuló vizsgálatán a Canon imagePROGRAF iPF8300 nyomtatót, az iPF6350 és az iPF6300 nyomtatókban is használt LUCIA EX pigmentalapú tintákat, valamint a Canon fotópapírokat együttesen elemezték. A nyomattartósági minősítés szerint a színes képek tartóssága eléri a 95 évet, a fekete-fehér képeké pedig meghaladja a 200 évet. A WIR vizsgálataiból az is kiderül, hogy a Canon nyomatai rendkívül ellenállóak a magas páratartalom, az ózon és víz okozta károkkal szemben.
„Mind a színes, mind pedig a fekete-fehér nyomtatott képek gyönyörűek, és még nagyon hosszú ideig azok is maradnak” – mondta Henry Wilhelm, a Wilhelm Imaging Research elnöke.
A WIR laboratórium Canon imagePROGRAF iPF8300 nyomtatóra vonatkozó teljes jelentése – amelyben szerepel Brian Hampton díjnyertes természetfotós is – a itt tekinthető meg.
A WIR által az elmúlt 25 év során kifejlesztett, széles körben elismert nyomattartóssági vizsgálati módszereket a fogyasztói és professzionális nyomtatók gyártói, illetve a világ vezető független, művészi- és tintasugaras fotópapír-beszállítói de facto ipari szabványnak tekintik. A vizsgálatok segítségével a különböző termékek könnyen áttekinthetők és összehasonlíthatók. Ezen felül a nyomattartósságot befolyásoló öt legfontosabb tényező – a tartós fényhatás a képek bemutatásakor, a sötét helyen történő tárolás és albumon belüli tárolás stabilitása, valamint a légköri ózonnal, a magas páratartalommal és a víz okozta károkkal szembeni ellenálló-képesség – is értékelhető.
„A Canon valamennyi tevékenységében központi szerepe van a képnek és a képalkotásnak, ezért tisztában vagyunk a kiváló minőségű nyomatok fontosságával. Büszkék vagyunk rá, hogy termékeinkkel a lehető legjobb képminőséget, valamint a szakemberek által elvárt állandó teljesítményt, és megbízhatóságot tudjuk nyújtani a felhasználók számára. Az imagePROGRAF modellek és a LUCIA EX pigmentalapú tinták kombinációjával ügyfeleink biztosak lehetnek a kivételesen magas minőségű, tartós nyomatok készítésében” – mondta Yuichi Miyano, a Canon Europe nagyformátumú megoldásokkal foglalkozó részlegének igazgatója. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló