Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Nagy siker az USA-ban a Halálos iramban - Ötödik sebesség

Csütörtöktől hazánkban is vetítik a Fast Five-ot.

2011.05.03. 17:55 | szerző: Dino | kategória: Mozi

Örömükben sírnak a mozisok Észak-Amerikában, a Universal stúdió főnökei pedig örömtáncot járnak a székház aulájában, mert Vin Diesel legújabb filmje, a Halálos iramban – Ötödik sebesség egyszerre több rekordot is felállított. A produkció a maga 86,2 millió dolláros első hétvégi bevételével az év legjobban nyitó filmje, egyben a Universal legsikeresebb premierje. Ez a legjobb áprilisi nyitás Hollywood történetében, és Diesel még Spielberg dinóit is leverte: a Universalnál eddig az 1997-es Az elveszett világ tartotta a rekordot a maga 72 milliós bevételével.
Ráadásul a kritikusoknak is tetszik a faltól falig akciókat, kigyúrt srácokat és bikinis lányokat felvonultató produkció: még a legádázabb ítészek is azt mondják, a filmnek ugyan nincs sok köze a logikához vagy a fizika törvényeihez, viszont olyan szórakoztató, hogy a nézőnek tátva marad a szája. A folyamatos akciók látványossága mellett kiemelik, hogy a szereplőválasztás is telitalálat. A producerek visszahozták az eddigi Halálos iram-filmek több főszereplőjét, a hab a tortán pedig a Sziklának becézett Dwayne Johnson, aki Dieselt kergeti árkon-bokron át. Az egykori pankrátor eddig sem volt kimondottan ropi gyerek, de a film kedvéért felszedett még 15 kiló izmot, így a nyolcvanas évek Schwarzeneggerét idézi mind küllemében, mind falrengető pofonjait illetően.
Fast Five – hazai bemutató: 2011. május 5. ■

Forrás: UIP Dunafilm

hozzászólások (4)

McCl@ne
McCl@ne 2011.05.03. 19:40
Adom nagyon, hogy foglalkoztok vele, az idei év egyik nagy filmes eseménye, plusz az én szememben - ami mondjuk már kevésbé mérvadó - az old-school akciófilmek egyetlen zászlóshajója, főleg ez az 5. rész, ahol már nélkülözték, vagy legalábbis minimalizálták a CGI-t.
7.9-en áll az imdb-n, és "fresh" minősítést kapott - a sorozat történetében először - a rottentomatoes.com-on, ami egy agyatlannak minősített akciófilmnél azért nem semmi.
balays82
balays82 2011.05.03. 19:54
Azon gondolkodom, létezik-e olyan sorozat a filmtörténelemben, amelynek az 5. része aratja a legnagyobb kritikai és várhatóan anyagi sikert is. Szerintem nem, de most már biztosan lesz ilyen. Eddig igazából nem nagyon érdekelt a film, mert véleményem szerint a negyedik rész sem érte el a legelső színvonalát, de ennyi pozitív vélemény után lassan úgy érzem, vétek lenne kihagyni a moziban.
.:[Kain]:.
.:[Kain]:. 2011.05.03. 23:18
15 kiló plusz izom... háhá :D

nevezzük azt plusz 15 kilónak inkább...
AstorAnt
AstorAnt 2011.05.04. 08:55
"Az egykori pankrátor..."

Már ismét aktív.
ajánlott olvasnivaló