Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Hardver

ASUS ROG - új gamer kategóriás bejelentések

Szemezgetünk az 5 éves ROG sajtótájékoztató bejelentéseiből.

2011.06.06. 10:00 | szerző: rootshaper | kategória: Hardver

Az ASUS mindig is előtérbe helyezte a játékosok igényeit, ezt alátámasztva öt évvel ezelőtt egy külön brandet is létrehozott a számukra, mely a Republic of Gamers nevet kapta. Ez alatt a megjelölés alatt kizárólag felső kategóriás, játékra kihegyezett termékek kaphatók, melyekből most, az ötödik születésnap alkalmából egy egész csokorral mutatott be a tajvani cég.
ROG G74Sx 3D gaming notebook
Bemutatásra került a világ első, szemüveg nélkül is 3D élményt nyújtó, gamer notebookja. Ez a készülék a G74Sx kódnevet viseli és a tökéletes 3D megjelenítésről egy második generációs Intel processzor, valamint egy GTX560M videóvezérlő gondoskodik, mely 2 GB GDDR5 memóriát használhat. A gyors bootolásról és programfuttatásról egy 10000-es fordulatszámmal pörgő hibrid merevlemez gondoskodik. A 17"-es kijelzőnek hála a gép igen terjedelmes méretekkel büszkélkedhet, így volt hely a tervezőknek jól széthúzni a billentyűzetet; ennek hála, a kurzorgombok és a numerikus billentyűk között van elegendő hely ahhoz, hogy kényelmesen lehessen használni azokat.
ROG Crosshair V Formula alaplap
Az új alaplap az AMD 990DX chipsetre alapul, és az első RoG alaplap, mely támogatja az AM3+ processzorokat, valamint az első létező olyan AMD-s alaplap, mely egyszerre képes befogadni egy háromutas NVIDIA SLI megoldást, vagy akár egy AMD CrossFireX megoldást is. A könnyű konfigurálhatóságról az UEFI BIOS gondoskodik, a túlhajtáshoz szükséges RoG eszközök pedig alapkellékként járnak ehhez az alaplaphoz is. A szomszédkínzó hangerőt egy SupremeFX X-Fi 2 hangchip szolgáltatja, az online kapcsolatot pedig egy GameFirst technológiával ellátott Ethernet rendszer biztosítja.
Az igazi plusz pedig még csak most jön: az alaplap egy ThunderBolt kombó bővítőkártyával érkezik, mely audió és LAN kapcsolatra képes. Az ASUS XONAR technológiája még az integrált hangchipnél is kifinomultabb hangzást biztosít, a tökéletes és lagmentes online játékról pedig a Bigfoot Networks Killer E2100 hálózati platformja gondoskodik, az Advanced Stream Detect technológiával osztályozza a jelek prioritását, ezzel biztosítva az állandó szükséges sávszélességet játék közben.
ROG MATRIX GTX 580
A tuningolók álmát megtestesíteni hivatott új GTX580 kártya az ASUS 19 fázisos Super Alloy Power technológiájával érkezik, nagy teret biztosítva a tuningolók számára, mindemellett pedig kordában tudják tartani a fogyasztást és az alkatrészek elhasználódását is. A hűtésről egy ASUS DirectCU II technológiás, hőcsöves rendszer gondoskodik, két hangtompított ventilátorral.
ROG CG8565 Gaming System
Egy komplett konfigurációval is előrukkol a cég, mely a CG8565 kódnevet viseli. Kívülről leginkább egy lopakodó bombázóra hasonlít a gépezet, belül viszont egy igazi erőmű dübörög. Egy második generációs Intel i7-es processzor képezi a gép szívét, melyhez egy Z68-as chipset és egy GTX590-es GPU kapcsolódik. A közvetlenül a házba beépített "Level Up" gomb segítségével azonnali sebességnövekedést érhetünk el. Az Exkluzív ASUS DIGI+ VRM technolódia és a korszerű hűtésrendszer gondoskodik arról, hogy a gép akkor is hűvös maradjon, ha épp a határait feszegetjük.
ROG Vulcan ANC Headset
Az élmény teljességéhez már csak egy profi headset hiányzik, melyből nem meglepő módon a ROG termékek közt is találunk egyet. Ez lenne a Vulcan ANC, mely a már általunk is bemutatott aktív zajszűrő rendszert használja. Ideális lehet nagy multiplayer rendezvényekre, vagy olyan esetekre, mikor a hangszóró használata nem ép célravezető.
ASUS VG278 3D 27" asztali monitor
Végül, de nem utolsó sorban lássuk az ASUS új, hatalmas monitorát, mely a maga 27"-es képátlójával már leveszi a lábáról a játékosokat. A LED-es háttérvilágítás mellett a monitor természetesen Full HD felbontásban dolgozik és támogatja a 3D technológiákat is, ehhez rendelkezik egy infravörös jeladóval is. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló