Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

XBOX 360 - szeretne "szórakoztató névvé" válni

A Microsoft pont ennek az irányába hajtja konzolját.

2011.06.02. 18:22 | szerző: rootshaper | kategória: Játék

A kicsit megtévesztő cím rövidke magyarázatot kíván: a Microsoft azt szeretné elérni, hogy a konzoljára a vásárlók úgy tekintsenek, mint egy teljes szórakoztató platformra, ne pedig csak úgy, mint egy játékgépre, amire leginkább a hardcore játékosoknak jelennek meg játékok. Ezen cél felé indult meg már a Kinect megalkotásával is, valamint a nemrégiben kötött szoros barátsággal a Netflix-el, de ennél még többről van szó, derült ki egy blogbejegyzésből.
Az említett bejegyzésben Frank Shaw, a Microsoft kommunikációs szakembere arra tért ki, hogy szeretnék a cégnél az XBOX 360-as konzolt sokkal többé varázsolni, mint egy egyszerű játékplatform. "Mindenki láthatja, hogy ebben az évben az XBOX sokkal inkább szórakoztató platformként fogyott, mint játékkonzolként." - tette hozzá Shaw.
A több mint 10 millió Kinect eladása és a szorosabb kapcsolat a kazuár játékosokkal is ezt a tényt támasztja alá. A Microsoft még azt is hozzátette, hogy az XBOX tevékenységek 40%-át a "nem-játék" teszi ki - átlag 30 óra videólejátszással egy hónapban, konzolonként - ami egy elég magas értéknek tűnik. Nem véletlenül invesztált tehát a redmondi óriáscég sok-sok zöldhasút a közeli kapcsolat kiépítésére az ESPN-nel, a Hulu-val, valamint a már említett Netflix-el.
Shaw ígérete szerint a közelgő E3 alkalmával bemutatják majd, milyen messzre is jutottak ezen nemes cél kapcsán, mi pedig már alig várjuk. Természetesen ez még csak találgatás, de gyanítható, hogy a hekkerek ezrei által rengetegféle Kinect használati mód közül, párat "magáévá tett" a cég. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló