Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Egyéb

Steam - gyorsabb letöltések

Feltuningolt szerverekkel örvendezteti meg felhasználóit a Gőz.

2011.07.19. 15:10 | szerző: rootshaper | kategória: Egyéb

Sokak neheztelnek a Steam letöltő rendszerére, aminek a leginkább jól kéne működni egy digitális disztribúciós rendszerben, de talán most minden megváltozik. Lehet, hogy a Valve kicsit szorongatva érzi magát az Origin miatt, így azonnali lépéseket tesz annak érdekében, hogy a lehető legkevesebb felhasználót veszítse el.
Az új rendszert már beüzemelték, így a mostanában vásárolt játékokat már az új megoldásokkal tölthetik le a felhasználók. A sávszélesség növekedése lehetővé teszi azt, hogy a rendszer kiszolgálja a nagy megugrásokat is, mikor például egy sokak által várt játék megjelenik. A rendszer mostantól HTTP-n keresztül működik, így a tűzfalakkal is sokkal kompatibilisebb az új megoldás. Egy másik módja a sávszélesség felszabadításnak, hogy mostantól a patchek sokkal kisebb méretűek lesznek. Eddig a régi rendszerben a foltozásokhoz a felhasználónak muszáj volt letölteni újra a teljes frissített fájlt, azonban mostantól mindössze csak a megváltozott részeket kell felülírni, így egy nagyméretű fájl esetében ez jóval fájdalommentesebb eljárás lesz.
Írt még a Valve pár új programot a fejlesztőknek, akik a Steamen keresztül szeretnék terjeszteni szoftverjeiket. Ezeknek hála a fejlesztők hamarabb kész lehetnek a program felkészítésével a kiadásra, mely azt jelenti, hogy hamarabb is kaphatjuk azokat kézhez. De mi is részesülünk új lehetőségekben, hamarosan. Az elkövetkezőkben megjelenő Steam kliens frissítések tartalmazni fognak régóta várt lehetőségeket, mint például a letöltések sorba rendezése, vagy épp a játék közbeni frissítés letöltés lehetősége, melyet a kilépés után a Steam automatikusan telepít.
Az új rendszer szép lassan teljesen uralma alá hajtja majd a Steamet, de a teljes átalakulásra még pár verzióig várnunk kell, azonban már most is kipróbálhatjuk az új tartalomrendszert, ha egy 1280*720 felbontású trailert töltünk le. Ezek már garantáltan az új rendszerrel jutnak el hozzánk. ■

hozzászólások (5)

SwitcX88
SwitcX88 2011.07.19. 15:14
Ideje volt :-)
Sityi
Sityi 2011.07.19. 15:52
De még mennyire, hogy ideje volt. A letöltés volt az egyik Achilles-sarka a Steamnek (most is valami miatt patchelné nálam az ArmA2-t, és képes lenne 7 GB-ot letölteni, ha hagynám). Kíváncsian várom, mikor lesz teljesen éles a rendszer...
-Jozef-
-Jozef- 2011.07.19. 15:56
Szerintem eddig sem volt túl lassú a rendszer, a F2P Team Fortress 2 megjelenésekor a 10gigányi játékot pillanatok alatt lerántottam. A játék közbeni update viszont használható újítás.
SwitcX88
SwitcX88 2011.07.19. 15:57
Én is várom a teljes rendszerfrissítést. Igazából amikor egy L4D2, TF2, UT3 kombót akarok alapjáraton felrakni (~30GB ), eléggé idegölő tud lenni az egy hetes letöltési idő :-D
Sityi
Sityi 2011.07.19. 16:25
Szerintem a nulláról való letöltésnél sebességkülönbség nem nagyon lesz, csak sorrendbe tudod rakni, mit mikor töltsön le. A nagy újítás a patcheknél van, illetve lehet majd sebességet állítani, illetve ütemezni is.
ajánlott olvasnivaló