Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

A tetovált és a festett

David Fincher új filmje télen érkezik a hazai mozikba.

2011.08.30. 12:39 | szerző: Retee | kategória: Mozi

A színészt nem pótolják a komputerek: annak, aki a kamera elé áll, néha nagyon sokat kell vállalnia. Főleg, ha David Fincher rendezi. A lélek sötét bugyraiba szívesen alászálló filmes (többek közt a Hetedik és a Harcosok klubja alkotója) A tetovált lány (Girl with the Dragon Tattoo, hazai bemutató: 2012. január) női főszereplőjétől, Rooney Maratól elvárta, hogy amikor a film főhősévé, a csontsovány, zavaros életű, biszexuális komputerhackerré alakul, minden legyen rajta valódi. Így a 25 éves színésznő egyetlen, meglehetősen intenzív nap alatt levágatta hosszú barna haját, a tépett, össze-vissza frizurát feketére festette, kiszőkíttette a szemöldökét és piercinget rakatott az ajkába, a szemöldökébe, a fülébe, az orrába és a mellbimbójába. A rendező meg van róla győződve, hogy a figura őrült, tépett, csupa fekete öltözéke divatot fog csinálni: női főszereplőjét egyszerre akarja zavarba ejtőnek és szánandónak, ijesztőnek és oltalmazásra szorulónak mutatni. Bár a filmesek megőrzik a világsikerű (eddig több mint 50 millió példányban) eladott könyv lényegét, néhány ponton változtatnak a figurákon és a történeten is. A női főszereplő agresszívabb, a Daniel Craig játszotta férfi – a nyomozni kezdő újságíró – szelídebb lesz. És a befejezés egy egészen új csavart tartogat... ■

Forrás: ICPress

hozzászólások (5)

.:[Kain]:.
.:[Kain]:. 2011.08.30. 16:04
bezzeg a tetkót nem vállaltatta be vele :P

egyébként nem ebből van már készen egy filmtrilógia, akkor most ez mi, az amcsi verzsön?
Aryx
Aryx 2011.08.30. 17:11
Dehogynem. :) Majd nézz be a David Fincher topicba!
És igen, a svédek már legyártották a könyvtrilógiájuk mind3 filmadaptációját. Fincher kicsit bajban is van, mert az eredetit túl jónak tartják egy remake-hez, én azonban bízom a mesterben. :)
Mondjuk, legjobban talán az animált Heavy Metal-t várom emellett a produkciója mellett. Nem ismerem a képregényt, de még a képregényfilmekért sem vagyok oda, viszont barom kíváncsi vagyok, Ficher hogyan oldja meg. Eddigi filmográfiája alapján az ő esetében most már tényleg mindegy, milyen alapanyaghoz nyúl.
Aryx
Aryx 2011.08.30. 17:15
Előkotortam, a csaj.
.:[Kain]:.
.:[Kain]:. 2011.08.31. 10:58
akkor jól emlékeztem.

szerintem előbb azt a trilógiát meglesem majd, aztán meglátom, hogy érdemes-e ezt is.
.:[Kain]:.
.:[Kain]:. 2011.08.31. 10:58
akkor jól emlékeztem.

szerintem előbb azt a trilógiát meglesem majd, aztán meglátom, hogy érdemes-e ezt is.
ajánlott olvasnivaló