Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Egyéb

1000 résztvevőt várnak a jövő hétvégi Hacktivityre

Szeptember 17-18-án a Millenárisra hívják az etikus hackereket.

2011.09.08. 14:45 | szerző: Dino | kategória: Egyéb

2011. szeptember 17-18-án a Millenáris 4000 négyzetméteres alapterületű B csarnoka ad helyet az idei Hacktivity rendezvénynek, Kelet-Közép-Európa legnagyobb hackerkonferenciájának. Mindkét nap egy-egy keynote előadóval várják az érdeklődőket. Az első napra Szőr Péter érkezik Los Angelesből, ahol jelenleg a McAfee munkatársaként dolgozik, de sok-sok évvel ezelőtt ő írta a Pasteur vírusirtó programot. Előadásának címe: Küzdelem a kártékony kódok ellen. Vasárnap egy olasz szakember, Raoul Chiesa tartja a fő előadást a kiberbűnözésről, információs hadviselésről, a téma egyik legismertebb szakértőjeként.
Tavaly 11 országból érkeztek a résztvevők és az eddigi regisztrációk alapján az idén se lesz kevésbé nemzetközi az esemény. Ennek megfelelően az előadások magyar és angol nyelven lesznek, melyeket folyamatosan szinkrontolmács fordít majd. A földszinten kerül kialakításra a nagyelőadó, amely kb. 700-800 fő befogadására lesz alkalmas, míg az emeleti szinten egy 500 fős, ún. csendes terem lesz, ahol fejhallgatóval lehet majd hallgatni az előadót - ezzel a megoldással nem fog összefolyni a két különböző előadás. A két nap több mint 50 előadását és workshopját mintegy 400 jelentkező közül válogatta ki a programbizottság. A hagyományos előadások mellett lesznek "hello workshopok", amelyekben az első 20 perc az elméletről szól, majd a következő 20 percben mindenki a gyakorlatban is kipróbálhatja a hallottakat. Két teremben, 16 fős csoportokban fognak zajlani ezek az előadások. A szoftveres témák mellett pedig hardveres workshopok is lesznek, például kipróbálható lesz a "lockpicking", azaz a roncsolásmentes zárnyitás.
A korábbi évekhez hasonlóan különböző hacker játékok is várnak a résztvevőkre, például CTF csapatjáték, de itt lesz a Global Cyberlimpics - nemzetközi csapatos etikus hack bajnokság - európai döntője is, melynek nyertes csapatai összesen 30 ezer dollárnyi jutalomban részesülnek. A szombat este pedig hagyományosan a buli ideje lesz: hajnali 3-ig lesz beszélgetés, italozás és DJ. A két nap folyamán pedig ingyen sör és pizza is vár a látogatókra a támogatók jóvoltából.
Ha szeptember 10-ig regisztrálsz a Hacktivityre, az alábbi kuponkóddal 21% kedvezményre vagy jogosult: pcdome6f6a.

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló