Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Elhunyt Steve Jobs

Az Apple vezér halálát ma reggel jelentették be hivatalosan.

2011.10.06. 13:02 | szerző: Retee | kategória: Játék

Idén januárban jelentették be, hogy Steve Jobs fokozatosan a háttérbe vonul az Apple vezetői székéből, amelyet ugyan nem magyaráztak meg, ám sokan arra gyanakodtak, hogy a vezérnek kiújult a hasnyálmirigy rákja. Sajnos a hírek igaznak bizonyultak és ma reggel a cég bejelentette, hogy elment a számítástechnikai egyik legmeghatározóbb alakja, aki mindössze ötvenhat éves volt.
Steve Jobs két társával együtt 1976-ban alapította meg az Apple-t, melynek az első komolyabb áttörést a Macintosh hozta meg, ám később - a 90-es években - a cég majdnem csődbe jutott. Az Apple és a Microsoft között a Windows első verziója óta sajátos háború dúlt: Jobsék eleinte szövetségest láttak Bill Gates-ben és társaiban, ám a Windows 1.0 gyakorlatilag lemásolta az almás cég operációs rendszerét, onnantól fogva pedig a két vállalat folyamatos harcban állt egymással. Húsz évig a redmondiak vezettek magabiztosan, ám az utóbbi években - elsősorban Jobsnak köszönhetően - az Apple felállt a padlóról, és új termékei sikerei miatt (iPhone, iPad stb) visszaelőzte a Microsoftot. A durva üzengetéstől, cselektől, egymás megtaposásától sem mentes több évtizedes háború Jobs halálával és Gates visszavonulásával valószínűleg véget ért, vagy inkább átalakult, ám az biztos, hogy Steve Jobs kitörölhetetlen nyomokat hagyott maga után a számítástechnikában.
"Szomorúsággal töltött el engem és Melindát is Steve halálhíre. Harminc évvel ezelőtt találkoztunk és életünk zömében barátok, kollégák, ellenfelek voltunk. A világ ritkán ismerhet meg olyan embert, aki akkora hatással volt és lesz rá, mint ő. Szerencsés voltam, hogy dolgozhattam Steve-vel, és mérhetetlenül hiányozni fog. Nyugodj békében - nyilatkozta Bill Gates. ■

előző
következő
Elhunyt Steve Jobs
Elhunyt Steve JobsElhunyt Steve Jobs

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló