Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Filmlovagok ügyelnek a budapesti mozikban

Kalózkodás elleni akció indul a budapesti mozikban.

2011.11.11. 12:59 | szerző: Retee | kategória: Mozi

November 17-ével kezdődően négy héten keresztül kalózkodás elleni akció indul a budapesti mozikban, amelynek célja: megakadályozni, hogy a filmekről jogosulatlan kép-, illetve hangfelvétel készüljön. Az illegális másolatok elleni harc talán egyetlen módja a mozitermek folyamatos felügyelete az előadások ideje alatt, hiszen ma már akár egy mobiltelefonnal is készíthető kiváló minőségű felvétel. Erre az ellenőrző feladatra vállalkozik jó néhány járőr – a moziüzemeltetők és a filmforgalmazók megbízásából. Ők a Filmlovagok: járják a mozikat, beülnek az előadásokra, és kiszűrik az illegális felvételek készítőit. Az akciót a Filmforgalmazók Egyesülete és a Mozisok Országos Szövetsége együtt szervezi, a lovagok a ProArt – Szövetség a Szerző Jogokért egyesület segítségével készülnek a feladatra. ■

hozzászólások (8)

MattMatthew
MattMatthew 2011.11.12. 13:06
"a gond nem az, hogy letöltik többezren az ótvar kamerás ripeket, hanem hogy a mozik tele vannak ótvar filmekkel"
Ugyan Lovi Tommy már írta, hogy ez ízlés dolga, de a vita igazából csak az, hogy 10-ből melyik 7 az ótvar.
Másrészt pedig nem hiszem, hogy ha nincs kamerás akkor vki e miatt beülne. Inkább meg se nézi.
Van olyan ismerősöm akinek ha beszélek egy moziban lévő filmről akkor azt mondja, hogy majd akkor szóljak ha kijön a BRip. És ilyenből szerintem nem egy van. Szóval nincs sok értelme az egész dolognak.
Dilikutya
Dilikutya 2011.11.12. 13:07
A Piranha direkt olyan, amilyen, szórakoztató vér és cici orgia. Te dolgod, ha nem bírod a trash-t vagy horrort, Tarantino-t se nézz akkor, ő is lopott a trash filmektől. És ami a legfontosabb: az alkotók sem gondolták komolyan. Míg pl. a Maci Lacit sajnos igen.
Lovi Tommy
Lovi Tommy 2011.11.12. 14:29
Na látod pont erről van szó :) van akinek egy marvel film bejön, hiába szidják, s van aki az olyan (szerintem) hulladékra mint a piranha olyanokkal dobálózik, mint te. Kérlek, azért ne sértsük meg Tarantino-t azzal, hogy egy piranhaval vonunk párhuzamot. Attól, hogy nem gondolják komolyan, attól még az nem azt jelenti, hogy jó is. Tarantino azért tett le valamit, nem is akármit az asztalra.
Dilikutya
Dilikutya 2011.11.12. 15:18
A Marvel filmek jók, én is szeretem őket (kivéve mondjuk a Daredevil/Elektra párost, meg a Pókembereket, de azokat is csak a kivitelezés miatt). De ha nem tetszik a Piranha, ott van pl. az új Dolog. Vetíti a Cinema Miskolcon, meg az Aréna Plázában a nagy tanyán. Szerinted 4000Ft-os vonatjeggyel én felmegyek megnézni? Ha BD-n megveszem, akkor is jobban járok. Persze kamerásan semmiképpen nem fogom megnézni, így se, hogy nem vagyok potenciális veszteség, hisz eleve nincs reális lehetőségem moziban megnézni. Viszont van egy minimális minőségi igényem.
Szeretek moziba járni, ami érdekel egy évben, azt meg is nézem, kibírom, mivel nagyon kevés új film van a mozifilmek közül, amit megnézek, inkább régebbi dolgokat lesek.
Pomee
Pomee 2011.11.12. 15:22
Ez de xar...

Aréna mozijában már fél éve is volt egy csávó, aki kis kamerával sasolta a nézőket... mutattam is neki egy szép nemzetközi jelzést!:-D
ajánlott olvasnivaló