Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Star Wars Galaxies - vége

Tegnap leállt az utolsó szerver is.

2011.12.16. 17:54 | Retee | kategória: Játék

Bő nyolc évvel ezelőtt nyitotta meg kaput a Star Wars Galaxies című MMO, amelyet eleinte ugyan rengeteg kritika ért, ám a fejlesztéseknek köszönhetően az utóbbi években mégis sokan megkedveltek. De nem elegen. A kiadó még idén nyáron jelentette be, hogy decemberben véget vetnek az online szerepjáték karrierjének és végleg leállítják az utolsó szervereket is. Ez pedig tegnap történt meg, azaz mától már nem érhető el az egykor népszerű MMO. Persze a dátum nem véletlen, a fejlesztők valószínűleg ezzel akarták biztatni a régi játékosaikat arra, hogy a BioWare által fejlesztett Old Republic felé induljanak meg. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Star Wars Galaxies: An Empire Divided
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Star Wars Galaxies: An Empire Divided

hozzászólások (6)

vanhelzing
vanhelzing 2011.12.16. 20:12
Sztem ezt a játékot akkor rontották el nagyon amikor bevezették kezdő karakternek a jedit addig is el lehetett érni a jedi lovag szintet de rohadt sok meló kellett hozzá több ezer quest pontos "talent"ozás stb. Meg persze ezzel teljesen unbalanced lett az egész játék.
gonosz
gonosz 2011.12.16. 20:35
"melyet eleinte ugyan rengeteg kritika ért, ám a fejlesztéseknek köszönhetően az utóbbi években mégis sokan megkedveltek."Ezt nem egészen értem.A játék az elején (egészen az NGE-ig) talán a legjobb volt a piacon.Aztán jött az NGE elcseszett mindent,de azóta jobb lett volna?Ha ezt tudom akkor lehet visszamentem volna:(
Zoo_Lee
Zoo_Lee 2011.12.17. 00:16
Igen, nekem is úgy rémlik, mintha sokan pont a frissítéseket okolnák a minőségromlásért és a játékosszám csökkenéséért. Béke poraira...
Dilikutya
Dilikutya 2011.12.19. 09:28
Unbalanced szót nem ismerek a magyar nyelvben.

Amúgy valamilyen formában nem lehetne ezt játszhatónak megtartani? Pl. kiadni valami helyi gépen futtatható szervert, esetleg a klienst átalakítani, elvégre a tartalmak úgyis helyben vannak tárolva, csak a mentés nem,meg természetesen a felhasználói adatok. Még én is kipróbálnám, MMO korában nem tettem meg, úgy nem érdekelt.
-T0ng-
-T0ng- 2011.12.19. 09:44
Korábban már közzétett vagy a Lucasarts vagy a Sony egy közleményt, melyben tudatták, hogy a Galaxies megszüntetése nem technikai és nem anyagi problémákhoz, hanem pusztán jogi kérdések miatt történik.

Ez nyilvánvaló, hisz ha a Lucasarts szerződik az EA-vel és a Bioware-rel egy Star Wars témájó MMO elkészítésében, akkor ők sem akarják, hogy az általuk megbízott cégek egy korábbi, hasonló, ám más céggel kötött megállapodás miatt bármi nemű hátrányt szenvedjenek a piacon.

Egyszóval, ha csak valaki nem lesz olyan lelkes, hogy alkot egy privát szervert addig sajnos a Star Wars Galaxies halott is marad.
ajánlott olvasnivaló