Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Max von Sydow szívesen hallgat

Az Ördögűző egykori főhőse ismét az Oscarra hajt.

2012.02.17. 11:56 | szerző: Retee | kategória: Mozi

Egy hosszú pálya sokszor a csúcsára érhet. Max von Sydow majd' 83 éves, és nehéz volna megmondani, melyik volt színészi karrierje magasabb csúcsa: amikor Ingmar Bergman egyik kedvenc színésze volt, vagy amikor Woody Allen rendezte, esetleg Az ördögűzőben szerzett világhíre idején, vagy A keselyű három napja hidegvérű, bölcs bérgyilkosaként. Annyi biztos: most, hogy másodszor is Oscar-díjra jelölték, újabb csúcsra jutott. Ezúttal a Rém hangosan és irtó közel (Extremely Loud and Incredibely Close, hazai bemutató: március 8.) című filmben alakított különleges szerepéért. A filmet Stephen Daldry a Billy Elliot és A felolvasó rendezője készítette, a svéd színész pedig egy titokzatos, idegen férfit, a gyerekfőszereplő pártfogóját alakítja a New Yorkban játszódó történetben.
– Mindig iszonyúan kínlódom, amikor nem az anyanyelvemen forgatok filmet – mondta Sydow az Oscar-jelölt színészek kerekasztal-beszélgetésén. – A Viharszigetben Scorsese-vel, a Robin Hoodban Ridley Scott-tal is nagyon nehéz volt. Nehéz, de izgalmas. Pedig már elég régen nem játszottam svédül: mindig angol nyelvű filmekbe hívnak. Őrület.
A beszélgetés különlegessége, hogy az Oscar-esélyes színész két nap múlva egy másik újságírónak nyilatkozva fűzött hozzá egy lábjegyzetet.
– Mostanában sokan kérdeznek arról, milyen érzés angolul játszanom. Furcsa, azt nem kérdezik, hogy megszólalok-e egyáltalán. Mert a Rém hangosan és irtó közel-ben olyan férfit játszom, aki úgy dönt, nem szólal meg soha többet. Szóval, ebben a filmben angolul hallgatok. ■

Forrás: IC Press

hozzászólások (1)

U.S. Army
U.S. Army 2012.02.17. 18:16
hehe, én a Bergman-érára esküszöm:-)
ajánlott olvasnivaló