25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Hardver

ASUS ZENBOOK Prime felsőkategóriás ultrabook Full HD kijelzővel

11,6 és 13,3 hüvelykes kijelzővel, i7 processzorral és SSD-vel érkezik az új noteszgép.

Írta: Dino

Az Intel legújabb, harmadik generációs, Ivy Bridge technológiára épülő Core i7 processzorával szerelte fel az ASUS a frissen megjelent, ZENBOOK Prime elnevezésű ultrabookjait. A 11,6 hüvelykes kijelzővel ellátott UX21A és a 13,3-as UX31A gépekbe Full HD (azaz 1920*1080 pixel) felbontású IPS paneles kijelző került, háttértárolónak pedig gyors SSD-t építettek bele, amely 6 Gb/s sebességű SATA vezérlőn kapcsolódik az alaplapra. Videovezérlőnek integrált HD 4000-es chip található benne. A kisebb méretű változat 1,1 kg tömegű, de a 13,3"-as is mindössze 1,3 kilogrammot nyom. Az akkumulátor akár 7 órás üzemidőt tesz lehetővé, alvó módban a gép készenléti ideje akár két hét, hibernált állapotban pedig 200 nap is lehet - ez idő alatt speciális védelmi funkciók gondoskodnak az adatvesztés megelőzéséről. Készenléti állapotból mindössze 2 másodperc kell, hogy a munkát folytatni tudjuk ezekkel az új notebookokkal. A jó hangminőségről az ASUS hordozható gépeinél megszokott, a Bang & Olufsen ICEpowerrel közösen kifejlesztett SonicMaster technológia gondoskodik. Végül a külsőről is ejtsünk szót: a kategóriában általánosnak mondható, szálcsiszolt borítást kapott a ZENBOOK Prime.
Hazánkba egyelőre a 13,3 hüvelykes kijelzővel felszerelt UX32A és UX32VD típusjelzésű ZENBOOK modellek érhetők el (utóbbiban GeForce GT620M videovezérlő található), az 11,6"-os UX21A érkezése a nyár folyamán várható.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!