Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Véget ér a FIFA Manager sorozat

Az idén októberben megjelent epizóddal elbúcsúzik a széria, mivel képtelen volt tartani a lépést a konkurenssel.

2013.11.25. 14:50 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Ha futball, akkor FIFA és PES sorozatok. Ha futball menedzser, akkor FIFA Manager és Football Manager. De inkább Football Manager. Így gondolkoznak a téma iránt egyáltalán érdeklődő játékosok, így a SEGA gondozásában évről évre megjelenő Football Manager széria szárnyal, míg az EA Sports által istápolt menedzserjáték csak loholt utána hasztalanul. Éppen ezért a kiadó és a fejlesztést végző Bright Future meghozta a döntést: befejezik a szériát. Erről a megálmodó Gerald Köhler a hivatalos oldalon egy nyílt levélben is kifejtette véleményét.
"Ma azért írok nektek, hogy bejelentsem, a FIFA Manager 14 a futball-szimulátor utolsó felvonása, amit az EA Sports kiad. Nagyon nehéz döntést hoztunk, így időt szakítok, hogy megmagyarázzam. Sokatoknak nagy csalódás lehet, ezért joggal kérdezitek, miért. A futballmenedzser műfaj ezen a kifinomult, specializált szintjén valójában csak két országban népszerű, Angliában és Németországban, ahol mindenekelőtt egy bizonyos játék uralta a piacot az elmúlt években. A szűk piac, valamint az online-, és mobil játékok felé tartó tendencia is befolyásoló tényezők voltak. Továbbá az FM válaszúthoz is érkezett, hiszen új motor és/vagy megfelelő online technológia jelentené az egyetlen megoldást, ami újra beindíthatná a szériát. Miután minden lehetőséget kiértékeltünk, úgy határoztunk, ideje megfújni a végső sípszót. Munkatársaim a Bright Future-nél és az EA Sportsnál imádták és még mindig imádják a FIFA Manager sorozatot. Rengeteg rajongót szereztünk az évek során, igazi öröm és büszkeség volt az első résztől, a FIFA Manager 2002-től kezdve (amelyen Rudi Assauer volt a borítón). Szerepelt ott Löw, Mourinho, Felix Magath kétszer is, valamint sok más német és nemzetközi sztár, akik szakértőként segítették a játékot. Szerencsések vagyunk, amiért ilyen különleges közösségünk volt. Hitetek és elkötelezettségeket a FIFA Manager széria iránt páratlan, nagy élménnyé varázsoltátok a munkánkat. Szívből hálásak vagyunk ezért. Reméljük, hogy addig játszotok még az FM-mel, ameddig csak lehetséges, és a rajongói oldalak tovább bővítik és fejlesztik a játékot. A sok éves támogatásért és hitért a játékunk iránt, köszönettel tartozunk."
A FIFA Manager 14 októberben jelent meg, de a szintén akkoriban elrajtolt Football Manager 14 mellett nem sok vizet zavart. Mivel már eddig sem jelentett igazán nagy konkurenciát, felmerülhet a kérdés, hogy megszűnése mennyire fogja befolyásolni a következő Football Manager epizódokat, hiszen a konkurens sem tartalmazott az elmúlt években érdemi újításokat. Remélhetőleg az SI Games munkatársai nem fognak kényelmesen hátradőlni és elhanyagolni a saját játékukat. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló