Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

inFamous: Second Son inFamous: Second Son

Nem lesz multi az inFamous: Second Sonban

Tavaly még arról szóltak a pletykák, hogy a PS4-exkluzív játékban kapunk többjátékos lehetőséget, ma ezt kategorikusan kizárták a fejlesztők. Ma új trailer is érkezett a játékhoz.

2014.01.27. 15:07 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Ahogyan a 2009-es inFamousben és a 2011-es inFamous 2-ben sem volt, úgy a márciusban érkező inFamous: Second Sonban sem lesz többjátékos mód. Ezt maga a fejlesztő Sucker Punch erősítette meg, miután tavaly még arról pletykáltak a világhálón, hogy az új játékban bizony már ilyen játékmód is helyet kap. Egész pontosan Ken Schramm, a fejlesztés egyik vezetője beszélt erről egy interjú során. A fejlesztők minden erőforrásukat az egyszemélyes kampányra koncentrálják. Egy másik interjú során (amelyet a VG247 magazin készített Nate Fox-szal) a döntések mögötti morális rendszer és a főhős különleges erői kerültek szóba. Már az előző részekben is volt hatása cselekedeteinknek a történet alakulására, hiszen egyedül rajtunk állt, hogy híressé vagy hírhedtté válunk. A Second Sonban viszont sokkal összetettebb lesz a morális rendszer. Rengeteg olyan szituáció lesz, amely során kemény döntéseket kell meghoznunk, ezeknek pedig gyakran előre nem sejthető következményei lesznek. Így a jó és rossz oldal közötti határvonal is sokkal elmosódottabb lesz, még akkor is, ha a játék egyértelműen jelezni fogja, hogy éppen melyik utat járjuk. A világ is teljesen megváltozott körülöttünk az előző részekhez mérten. Most nem annyira egyértelmű, hogy ki ellenség és ki barát, már nem csak felénk masírozó katonák ellen kell felvennünk a kesztyűt. Nem egyszer előfordulhat, hogy az ellenség a szomszédban lakik, olyan egyszerű emberek, amilyen Delsin Rowe is volt.
A fejlesztők a széria megszületése óta azt szeretnék éreztetni a játékossal, milyen lehet, ha egy hétköznapi ember egyszerre emberfeletti képességekre tesz szert, amelyek használata egyedül az ő értékrendjétől függ. Az újdonság, hogy ezúttal a világ sokkal élesebben reagál majd a cselekedeteinkre. A képességeink pedig egészen új irányból lesznek megközelítve. Az irányítást is úgy alakítják ki, hogy a profik mellett a teljesen kezdők is könnyedén kiismerjék rajta magukat és előhozhassák a leglátványosabb mozdulatokat is. Sok ötletet merítettek a klasszikus gördeszkás játékokból, amelyekben a játékosok előszeretettel kötötték össze a végtelenségig a különböző trükköket, ezáltal egy végeláthatatlan kombósorozattal jutottak el a pálya egyik végéből a másikba. Fox elmondása szerint ehhez hasonló érzést szeretnének kiváltani a Second Son játékosaiból is. Delsin képességei közül egyelőre a neon és a füst köré épülőket ismerjük, de az ígéretek szerint ennél azért többre számíthatunk.
A mai napon egy vadonatúj trailer is napvilágot látott, amelyben a fejlesztők mesélnek a munkáról és a PS4-ben rejlő lehetőségekről.
Az inFamous: Second Son kizárólag PlayStation 4-re fog megjelenni március 21-én. ■

inFamous: Second Son
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
inFamous: Second Son

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló