Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

The Mystery of Oak Island - kalandjáték a Kickstarteren

100 000 dollárt szeretnének összegyűjteni a fejlesztők, hogy elkészíthessék a valós történeten alapuló thriller-kalandjátékot.

2014.05.17. 16:21 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A filmek világában teljesen megszokott, ám a videojáték-iparban már egy picit nagyobb ritkaságnak számít, ha egy-egy alkotás története valós eseményeket dolgoz fel. Persze mondhatjuk, hogy a világháborús vagy a történelem más korszakait feldolgozó játékok mind ilyennek nevezhetőek.
A német illetőségű Visionaire Studio kalandjátéka, a The Mystery of Oak Island történetét azonban egy valóban megtörtént eset ihlette. Történt ugyanis 1795-ben, hogy három férfi az új-skóciai Tölgy szigeten a nagy kincs reményében ásni kezdett egy gödröt, amelyet aztán szó szerint évszázadokon keresztül mélyítettek különféle szervezetek, mert időről időre furcsa leleteket (köztük egy titokzatos lapos követ, rajta megfejthetetlen hieroglifákkal) találtak. Az ásatásokon állítólag még maga Franklin D. Roosevelt elnök is megfordult. Mára egyébként kiderült, hogy a sziget alatt bonyolult barlangrendszer húzódik, amelyet tengervíz töltött fel, így a gödörbe is így törhetett be a víz. A történet saját weboldallal is rendelkezik, ahol részletesebben is olvashattok róla.
A német stúdiót ez a sztori ihlette meg, így belekezdtek egy kalandjáték fejlesztésébe, amelyhez most a Kickstarteren várják a játékosok támogatását. A kitűzött cél nem kevés, 100 000 dollár, amelynek összedobására még 26 nap áll rendelkezésre. Eddig nem voltak túl lelkesek az adakozók, mindössze 8300 dollár gyűlt egyelőre össze.
A játék a rejtélyes ásatást boncolgatná, nekünk pedig nem is lehetne más a feladatunk, mint kideríteni, vajon milyen mesés kincsek rejtőznek a felszín alatt. A történet napjainkban játszódik, főszereplői egy fiatal pár, akik szeretnék megfejteni a rejtélyt, ám ezzel nagy veszélybe sodorják magukat. Nem csupán ők az egyetlenek, akik szeretnék rátenni a kezüket a kincsekre. A fejlesztők 10-20 óra játékidőt ígérnek a klasszikus point'n'click kalandjátékhoz, amelyben három karakter felett is átvehetjük az irányítást. Megfelelő pénzmag összegyűlése esetén további játszható karaktereket, részletesebben kidolgozott történetet és játékmenetet, hosszabb játékidőt és több fordítást is ígérnek a készítők. ■

előző
következő
The Mystery of Oak Island - kalandjáték a Kickstarteren
The Mystery of Oak Island - kalandjáték a KickstarterenThe Mystery of Oak Island - kalandjáték a KickstarterenThe Mystery of Oak Island - kalandjáték a KickstarterenThe Mystery of Oak Island - kalandjáték a KickstarterenThe Mystery of Oak Island - kalandjáték a KickstarterenThe Mystery of Oak Island - kalandjáték a Kickstarteren

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló