Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Oddworld: New 'n' Tasty

Megjelenési dátumot kapott a PC-s Oddworld: New 'n' Tasty

Hamarosan érkezik a windowsos, linuxos és maces verzió.

2015.01.15. 14:31 | Dino | kategória: Játék

Tavaly nyáron jelent meg PlayStation 4-re az Oddworld platformjáték-széria első epizódjának felújított verziója, az Oddworld: New 'n' Tasty, amely nálunk is szép értékelést kapott. A PC-s játékosok azonban valószínűleg szomorkodtak, hogy Abe kalandjai számukra nem lett elérhető. Ez azonban már nem sokáig marad így: február 25-én jelenik meg a Windows, Linux és Mac rendszerekhez készült változat, amelyet márciusban követ a PS3 és Xbox One verzió. Az újabb platformokra készülő változatban természetesen megtalálható lesz minden javítás és bővítés, ami a PS4-es megjelenés óta a játékba került (például a rajongók által kért "old school" irányítási mód). ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Oddworld: New 'n' Tasty
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Oddworld: New 'n' Tasty

hozzászólások (13)

VodevilX
VodevilX 2015.01.18. 10:07
A játékipar második legnagyobb betegsége, amit mond, amit te is írsz a végén... miért kell elrontani, ami jól működik...
Ami nagyon gáz lehet, hogy nincs két különálló kép, nincs átmenet, és tényleg nem fogod tudni, hogy hol kezdődik a piros gömb hatóköre, plusz ehhez az irányítás, bár pc-n talán lehet majd változtatni, de ha úgyis kontrollerrel játszaná az ember azt az esetek 99%-ban úgysem lehet.
Az sokkal inkább ízlés és megszokás kérdése, hogy mennyire változik meg a sötét komor világ ilyen élénkebb, színes és véletlenül sem nyomasztóra. De persze ez sem jó dolog, de kevésbé lehet zavaró.
Barthezz
Barthezz 2015.01.18. 10:27
Értem, köszi, hogy leírtátok. Mivel nagyon-nagyon régen játszottam végig az eredetit, így a hanghatások, a színek kevésbé fognak feltűnni, persze a nyomasztó hangulat lehet, hogy hiányozni fog. A másik, amit megfogalmaztatok, hogy nincs képernyőkre bontva, inkább ez lesz sztem is zavaró, mert bennem is ugyanez fogalmazódott meg előzetesen, hogy honnan lehet majd tudni, meddig terjed ki a piros gömbök és az imádkozás hatósugara. Ezek szerint sehonnan, hanem random próbálgatni kell... Mindenesetre elég jó értékeléseket kapott a játék mindenhol, így bízom benne, hogy számomra is jó lesz az összhatás.

Amúgy benne van az összes PS4-re megjelent DLC is, köztük az Alf's Escape, ami új helyszíneket ad hozzá a játékhoz a már ismerteken kívül. Erre különösen kíváncsi leszek, remélem színvonalban és nehézségben is hozza az eredeti játékot.
thri77
thri77 2015.01.19. 19:48
Végignéztem a videót, de nem értem a fickó fanyalgását. Most komolyan mi baja van? Meghívták stúdiólátogatásra, de kimaradt a sütiosztásból?

Nemrég vettem PS4-et és többek közt pont emiatt a játék miatt is. Semmi baj nincs vele. Azok közé tartozom, akik az eredeti játékot szerették meg és játszották szénné és félve vártam a feldolgozást, nehogy elcsesszék. Jelentem: nem tették! Nagyon élvezem minden percét és bár ilyen újrákat kapnánk.

A legtöbb dolog amit a csávó ír (mivel még új vagyok nem tudom mennyire használható a "B" betűs szó, ezért finomítok) cseszekedés. Igen vannak különbségek, van ami sajnálatos, hogy eltűnt (karóba húzott mudokon fej, vagy az említett cutscene rész és pár poén), de semmi tragikus. Abszolút hozza az eredeti hangulatát. Élmény vele továbbra is játszani. Továbbá ne feledjük: REMAKE! Ennek az embernek az jelentett volna örömet, ha kihozzák változatlan formában a cuccot CD-n, játsszon hát az eredetivel - ezt gondolom.

Egy rakás változtatás azért történt, mert a. eltelt X év és másak az igények; b. lehet csinálták volna ilyenre eredetileg is, csak nem tette lehetővé a technika. Részben az eredeti sötét tónusa is ezért lehetett, a fekete szép, ápol és eltakar... hatalmas pixeleket.

Végezetül nem is tudom már mivel kapcsolatban merült fel, vagy hol hallottam/olvastam, de ilyen újrafeldolgozásoknál a legnehezebb a saját rajongóidnak megfelelni. Emberünk azt is elfelejti, hogy annak ellenére, hogy új csapat csinálta, Lorne Lanning ugyanúgy ott állt a project mögött most is, áldása nélkül aligha csinálhattak bármit is.

Személy szerint alig várom, hogy az Exoddust is megkapjuk.
CsabCharger
CsabCharger 2015.02.26. 07:03
Kipróbáltam és hááát... nagyon vártam de az irányítás miatt picit csalódott vagyok. Bár xbox controllerel nyomom mégis rohadtul szokni kell a gombkiosztást. Egyébként egész jól optimalizálták. Maga a játék full grafikán a masszív 60 fps-t tartja, bár a renderelt videok alatt van 1 kis fps drop. Lezuhan olyan 22-25-re. :( Amúgy 4rc28-nak teljesen igaza van. De mind összességében azért nagyobb az öröm mint a csalódás. :)
4rc28
4rc28 2015.02.27. 11:36
Én is kipróbáltam tegnap, végig is játszottam, az Alf's Escape dlc-vel együtt(ami szintét hihetetlen jó lett, játékosfüggő de kb 1 óra + játékidőt ad). Amiket korábban leírtam azt továbbra is tartom, de összességében baromira bejön a játék. Mindenekelőtt azonban az első dolgom az volt, hogy minden egyes gombot visszatettem az eredeti oddyseeben megszokottra, mert ezt az újat egyszerűen nem tudtam és nem is akartam megszokni. (billentyűzettel játszok egyébként).
Röviden, a grafika nagyon jól néz ki, és tükörsimán is fut, bár az átvezető videók közben tapasztalok némi szaggatást valamiért. A régi titkos helyek mind a helyükön vannak, szóval aki sokat játszott az eredetivel, mint jómagam is, annak jóval könnyebb dolga lesz ebben, meg úgy egyébként is az egész játék során. Ám a régi titkosok mellett azért újakat is találtam, továbbá míg az eredetiben 99 mudokon pajtit kellett megmentenünk, itt már 299-et.
A legnagyobb problémám a játékkal jelenleg az Elum hátán lovagolós-ugrálós rész, mert amíg ez az eredetiben gond nélkül ment, itt az istennek nem akar összejönni... Egyszerűen nem tudom kiszámítani, hogy hol ér földet vagy hogy honnan kéne elrugaszkodni. És amikor lebegő bombák üldöznek, minden alá van aknázva, szakadékokat kell átugrálni, + a sligek is lövöldöznek a háttérből, és 1 másodpercre se tudsz megállni, ezek a részek így nagyon durvák. Kb 50 szer haltam meg az alapjáték végigjátszása során,és ebből 45-öt ezek a helyek tették ki. :-D Bár ez csak az első végigjátszás volt, majd talán jobban ráérzek. De ezt a helyet leszámítva tényleg semmi gondom nem volt az irányítással.

A végigjátszás során egyébként az égvilágon semmilyen bug-al nem találkoztam, ami azért nem sűrűn fordul elő egy újonnan megjelenő játéknál.
ajánlott olvasnivaló