Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Ma rajtol a YouTube Gaming

A Google saját streaming szolgáltatást indít, ami kifejezetten a játékosokat célozza.

2015.08.26. 16:36 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Ha manapság valaki online szeretné közvetíteni, amint péppé ver Mortal Kombatban másokat, szitává lövi az ellent valamelyik Call of Duty multijában, esetleg csak hordákat mos le a pályáról a League of Legendsben, az bizonyára a Twitch.tv szolgáltatását választja. Ennek szeretne konkurenciát állítani a Google, amely természetesen a világ legnagyobb videomegosztóját, a YouTube-ot használja el erre: ma rajtol el a YouTube Gaming.
A szolgáltatás lényegében megegyezik a Twitch megoldásával, vagyis bárki figyelemmel kísérheti milliók játékát, ehhez mindössze a játék címére, a konkrét közvetítő (játékos) nevére, vagy egyéb azonosítóra kell rákeresnie – pont, mint egy átlagos YouTube video esetében. Egy valamiben azonban a még világelső konkurens elé kerülhet a rendszer, ez pedig a DVR mód, amely az élő közvetítés utolsó négy órájának automatikus rögzítését jelenti. A nézők így szabadon visszajátszhatnak egy-egy érdekesebb jelenetet. A szolgáltatás a hagyományos webes felület mellett egy iOS és Android alkalmazással válik teljessé, ahol megnézhetjük, éppen ki streamel, illetve a saját közvetítésünket is elindíthatjuk róla.
A YouTube Gaming webes felülete és az alkalmazás is várhatóan ma este rajtol el. Addig is nézzétek meg az alábbi előzetest, amit az Eurogamer még júliusban készített. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló