Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Ilyet tud a Unity 5.4

Meggyőző bemutató a grafikus motor képességeiről.

2016.06.23. 12:34 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Ha grafikus motor, akkor az elmúlt éveket az Unreal Engine 3 és 4, a Cryengine aktuális generációi és mostanában (legalábbis az EA berkeiben) egyre inkább a Frostbite uralta. Mellettük azonban szép csendben egyre nagyobb szeletet követelt magából a Unity motor is, amely egészen mélyről kezdte meg az építkezést és az évek során felnőtt a nagyok mellé. Hogy ez mennyire igaz, azt a napokban felbukkant bemutató is bizonyítja, amely valós időben prezentálta a Unity 5.4 motor képességeit egy Nvidia GeForce GTX 980 videokártyán 1440p felbontás mellett. A látvány magáért beszél… ■

hozzászólások (4)

stero
stero 2016.06.24. 10:21
Ez nagyon durva. Először azt hittem kamu CGI, de aztán nagyobb felbontáson a részletekre koncentrálva eléggé nyilvánvaló, hogy ez tényleg real time renderelt cucc.
Yaho0
Yaho0 2016.06.24. 10:30
Engem nem is az engine teljesítménye fogott meg, hanem a demo világ amit alkottak. Szívesen látnék ebből az univerzumból egy kicsit többet :)
Peace
Peace 2016.06.24. 10:45
Igen, ritka hangulatos maga a film!!! Az meg rohadtul nem érdekel mit tud az engine. Sok-sok éve tudnak már elképesztő gyönyörű dolgokat alkotni különböző grafikus motorokkal, csak valahogy játékokban nem nagyon köszön ez vissza. Mondjuk egy The Witcher 3 a mai napig le tud nyűgözni, de láttunk már sokkal komolyabb grafikákat is. Csak az a baj, hogy mindet tech demoban.
GeryG
GeryG 2016.06.24. 19:09
Igazságod van, sajna nagyon kevés stúdió rendelkezik egyszerre kreatív és tehetséges grafikusokkal, programozókkal és melléjük legalább annyira kreatív és tehetséges írókkal is. Jó példa erre a Crytek, akik nagyon durci dolgokat művelnek a CryEngine-nel, cserébe tartalmilag tucatjátékokat készítenek.

Nekem pl. a Naughty Dog és a Quantic Dream az a két stúdió, aki eddig sem grafika, sem játékmenet, sem történet terén nem okozott soha csalódást. Persze, hogy mindkettő PS-exkluzív fejlesztő... :D
ajánlott olvasnivaló