Assassin's Creed Origins
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Konzol - Sony

A PlayStation 4 Pro nem válasz a Scorpióra

A Sony nem a Microsoft konzolját tekinti elsődleges ellenfélnek, hanem a PC-t.

2016.09.12. 13:29 | szerző: GeryG | kategória: Konzol - Sony

Bár a Microsoft sokkal korábban (az E3 alatt) leplezte le soron következő két konzolját, az Xbox One S-t és a Project Scorpiót, a Sony nem őket tekinti a napokban bejelentett PlayStation 4 Pro elsődleges versenytársának. Erről Andrew House, a Sony vezetője beszélt a The Guardian magazinnak. House elmondása szerint a Sony jóval azelőtt elkezdett dolgozni az új, erősebb konzolon, mintsem a Microsoft bemutatta volna a sajátját. Munkájukat egy másik platform, a PC újbóli előretörése inspirálta. A játékosok számára továbbra is az egyik elsődleges szempont a gyönyörű grafika, ezt pedig jelenleg a PC kínálja számukra leginkább. Tény, hogy az aktuális konzolgeneráció nem tudott igazán nagy grafikai fejlődést előidézni, mivel megjelenésükkor is legfeljebb beérték az akkor aktuális PC-s maximumot. Ám az évek előrehaladtával a PC-k tovább erősödtek, így a játékok is rendre egyre szebbé válnak (vagy legalábbis a gépigényük növekszik folyamatosan…), ám ezzel a két konzol nem igazán tudja tartani a lépést. Ez pedig azt eredményezi, hogy egyre több játékos pártol át konzolokról asztali számítógépekre. Ezt szeretné a Sony valamelyest kompenzálni, ezért döntöttek egy sokkal erősebb konzol elkészítése mellett. Azt pedig már csak a jövő döntheti el, hogy a PlayStation 4 Pro és a Scorpio képes lehet-e hosszabb távon is újból elcsábítani a játékosokat a billentyűzettől és az egértől. ■

hozzászólások (4)

stero
stero 2016.09.12. 14:13
Nem csak a grafika miatt mennek át hanem a pofátlan konzol játékok árai miatt, a szar irányítás miatt, (talán meg kellene fontolni egy egér+billentyűzet kombót konzolra is mint elérhető opciót), a játékok nagyobb választékáért (konkrétan nincs stratégiai játék konzolra mivel szaros kontrollerrel SEMMIT nem lehet csinálni a mortal kombaton meg az autóversenyzésen és egyéb sportjátékokon kívül .. az FPS műfajról ne is beszéljünk, láttam már veterán kontrollerest FPS játékkal játszani, nevetséges volt.)
GeryG
GeryG 2016.09.12. 14:36
Azért ezt így nem jelenteném ki. A kontrollert valóban szokni kell. Én is ortodox PC-s voltam, amíg egyszer úgy nem alakult, hogy vettem egy PS3-at. Elsőre tényleg szokatlan volt a kontroller, de mára eljutottam oda, hogy billentyűzettel legfeljebb tényleg FPS-t és stratégiát játszom, minden mást kontrollerrel, mert egyszerűbb, pontosabb és hatékonyabb. Nekem legalábbis bevált.
A konzolos játékok ára valóban magasabb, mint a PC-s játékoké... kivéve, ha PC-re a Steamen veszed őket, mert akkor kb ugyanaz a szint... :D
Sucee
Sucee 2016.09.12. 14:51
Kb. az előző generáció félidejénél gondolta még ezt így a többség, ez így nagyon nem igaz.
Creativ3Form
Creativ3Form 2016.09.12. 16:43
Én is így vagyok vele. Féltem tőle, lett PS3-am, megszoktam, beleszerettem, PC-hez is vettem egy kontrollert, és azóta csak FPS-t játszok bill+egér kombóval. :-)
ajánlott olvasnivaló