25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Red Dead Redemption 2 pletykák

Kiszivárogtak részletek a sztoriról, a multiban pedig lesz battle royale mód?!

Írta: GeryG

A Rockstar Games lényegében 2013 óta nem jelentkezett új játékkal, ha nem vesszük ide a Grand Theft Auto V új generációs és PC-s kiadásait, valamint a tavaly megjelent felújított L.A. Noire-t. A rajongók tehát joggal várják, hogy idén végre révbe érjen a stúdió legújabb projektje, a Red Dead Redemption 2.

A western akció-kalandjátékról a stúdió szokásaihoz híven csak nagyon lassan, nagyon kevés információt csepegtettek, épp csak annyit, hogy a rajongóknak legyen min rágódniuk. A napokban azonban érdekes pletykák keltek szárnyra, amelyek szerint több részlet is kiszivárgott a készülő játékról. A pletykák egy része az egyszemélyes sztoriról, a másik része pedig a multiplayer módról szól.

A sztori főhőse Arthur Morgan lesz, de fontos szerepet kap a Van der Linde banda is, akiket Dutch Van der Linde vezet. Hogy kettejük milyen kapcsolatban állnak majd egymással, még kérdéses. Az események természetesen egy hatalmas, szabadon felfedezhető világban játszódnak majd, amely két nagy várost és azok környékét foglalja magába. A két város Armadillo és Ridgewood, amelyek között vasúton és lóháton is lehet majd közlekedni. A vonatozás nem csak egyszerű átvezető video vagy unalmas tájbámulás lesz. Minden úton más és más utasokkal találkozhatunk, akikkel szóba is elegyedhetünk, hogy elüssük az időt. Az ígéretek szerint ezek mindig egyedi beszélgetések lesznek.

Ha már itt tartunk, a történet több végkifejlet felé is haladhat annak függvényében, hogy mi miként cselekszünk. Ugyanígy a párbeszédek is dinamikusak lesznek, a korábbi történések fényében máshogy alakulhatnak, de az is előfordulhat, hogy ugyanaz a küldetés egy másik újrajátszásnál más feladatokból épül fel. A tűzharcok során nem mindig lesz célszerű megölni az ellenségeinket, ugyanis a sebesültekből még kihúzhatunk számunkra értékes információkat is. A történet fő küldetései mellett természetesen rengeteg mellékküldetést is teljesíthetünk majd. Lesznek véletlenszerű események is.

A városokban egyébként nyüzsögni fognak az emberek, pezsegni fog az élet. A stúdió játékaitól megszokott módon rengeteg tevékenységgel szórakoztathatjuk magunkat a pókertől a horgászásig. Lesznek olyan tevékenységek, amelyekben fejlődni is tudunk: minél többet lovagolunk, annál jobbak leszünk benne. A horgászáshoz pedig többféle csalit használhatunk annak fényében, hogy épp milyen halat akarunk kifogni. Ide kapcsolódik, hogy lesz crafting rendszer is a játékban, vagyis növényeket ültethetünk, amelyekből később különféle szereket állíthatunk elő. Utazásra pedig nem csak a vonatot és a lovakat használhatjuk: lesznek szekerek és postakocsik, valamint vasúti kézihajtányok és bányászcsillék is. Mindegyik saját karakterisztikával. Ami sokaknak örömhír lehet, hogy a GTA V új generációs és PC-s változatában debütált FPS nézet visszatér, egyaránt használható lesz az egyszemélyes és az online játékrészben. Az első részben megismert Dead Eye rendszert is továbbfejlesztik.

Ami pedig az online részt illeti, a GTA Online-hoz hasonlóan ugyanazt a világot kapjuk, mint a sztoriban, csak épp ezúttal sokkal több lesz benne az élet mint a GTA esetében volt. Az NPC sokkal aktívabbak lesznek, meglesznek a napi rutinjaik: a boltok például reggel kipakolnak, este pedig elrámolnak maguk körül. Lehet majd saját otthonunk, de a hírek szerint ezt nem házak, hanem fejleszthető sátrak formájában kapjuk meg. Természetesen a karakterfejlődés és az elvállalható küldetések sem maradnak ki. Játékmódokból több is lesz, egyelőre háromról lehet tudni. A Revive and Survive módban két csapat küzd egymással, de a sebesült társainkat egy rövid ideig még fel tudjuk majd segíteni. A Money Grab módban pedig két banda küzd egy nagy halom dohányért, a cél, hogy eljuttassák azt a saját bázisukra. A legérdekesebb (biztos?) módnak pedig a manapság divatos battle royale ígérkezik, de erről egyelőre nem tudni részleteket.

Hacsak a Rockstar Games valamit nem szúr el nagyon, akkor a Red Dead Redemption 2 nagyot fog szólni idén ősszel, és még látatlanban is esélyes lehet egy év játéka címre. Hogy így lesz-e, azt az október 26-i premier után tudhatjuk meg, ekkor PlayStation 4-re és Xbox One-ra érkezik meg.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

Red Dead Redemption 2

Platform:

Fejlesztő: Rockstar North

Kiadó: Take 2 Interactive

Forgalmazó: Cenega Hungary

Megjelenés: 2018. október 26.

» Tovább a játék adatlapjára

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!