25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Kooperatív horrorjáték, jön a The Blackout Club

Természetfeletti eseteket kutató tinikről szól a Dishononred és a BioShock korábbi fejlesztőinek új játéka.

Írta: GeryG

A Question stúdió csapatát néhány veterán fejlesztő alapította, akik korábban olyan játékokon dolgoztak, mint a BioShock vagy a Dishonored. A stúdió a napokban mutatta be második játékát, amely a The Blackout Club címet kapta és első hallásra egy Scooby Doo klónnak is tűnhet – csak épp beszélő kutya nélkül.

A történet négy tiniről szól, akiket egy különös rejtély köt össze: mindannyiukkal előfordult már, hogy hosszabb-rövidebb időre elveszítették az eszméletüket, majd fura helyen ébredtek fel. Egy ilyen alkalommal egy barátjuk el is tűnik, de senki sem hisz nekik. Mivel sem a rendőrség, sem a tanárok, de még a szüleik segítségére sem számíthatnak, így maguk állnak neki a rejtély kibogozásának.

Mi, játékosok pedig négyfős kooperatív módban bújhatunk a tinik bőrébe. Mivel fiatal gyerekekről van szó, akik veszélyes játszmába kezdtek a természetfelettivel (bár az is könnyen lehet, hogy végül kiderül, semmi természetfeletti nincs a dolgok hátterében), nem meglepő, hogy mindegyikük meglehetősen törékeny és gyenge. Éppen ezért a nyílt konfrontáció a felnőttekkel aligha vezethet célra. Ehelyett a csapatmunka és az okos taktika segíthet legyőzni az ellenségeket. Ahogy hőseink egyre több feladatot sikerrel megoldanak, képességeik is fejlődnek, valamint új eszközökhöz juthatnak. A kooperatív módban lehetőség lesz csupán egy-két küldetésre is becsatlakozni, amelyek mind a srácok lakhely körül zajlanak, de időnként le kell merészkedni a város alatt húzódó csatornarendszerbe is.

A The Blackout Club PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra készül, de megjelenésére 2019 előtt nem számíthatunk.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

További képek

  • The Blackout Club
  • The Blackout Club
  • The Blackout Club
  • The Blackout Club
  • The Blackout Club

The Blackout Club

Platform:

Fejlesztő: Question

Kiadó: Question

Megjelenés:
2018. október 30. PC
n/a: PS4, X1

» Tovább a játék adatlapjára

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!