Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Apex Legends

Mit tudni az Apex Legendsről?

A Respawn Entertainment tegnap bemutatta új battle royale játékát, amelynek oltárán beáldozták a Titanfall 3-at is.

2019.02.05. 14:00 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Nagyjából a semmiből érkezett a hír tegnap, miszerint a Respawn Entertainment következő játéka az Apex Legends lesz. Illetve nem csak a hír érkezett tegnap, hanem vele együtt maga a játék is. Az EA ugyan még tavaly ősszel levédette a játék jogait, illetve a részvényesek felé tett jelentésében is jelezte, hogy a stúdiónál több új projekt is fut, de a rajongók egészen mostanáig nem tudhattak meg részleteket az új játékról.

Az Apex Legends engedve az aktuális divatnak a battle royale játékok táborát erősíti. A játék a stúdió korábbi alkotásai, a Titanfall sorozat univerzumában játszódik, teljesen ingyenes, de persze nem hiányzik belőle a mikrotranzakció. De ezen kívül mit lehet még tudni róla?

Az Apex Legends jó eséllyel azért születhetett meg, mert az EA 2017-ben bekebelezte a Respawn Entertainment stúdióját. A csapat vezetője, Vince Zampella akkor azt mondta, hogy továbbra is elkötelezettek a Titanfall széria mellett. Sajnos azonban – jó eséllyel a kiadói nyomásnak – nem a sorozat trilógiává bővítésén dolgoztak a srácok, hanem az Apex Legendsen, amely persze erősen kötődik hozzá, de mégsem az a folytatás, amire sok rajongó vágyott. És a jelek szerint egyelőre nem is nagyon lehet számítani a Titanfall 3 megjelenésére, mivel az Apex Legends a teljes fejlesztőgárdát lefoglalja (leszámítva azokat, akik a Star Wars Jedi: Fallen Order fejlesztésén ügyködnek).

A stúdió a premierrel egyszerre egy sor új videót is fellőtt a világhálóra, amelyben az elérhető karaktereket mutatják be. Egyelőre nyolc harcost ismerhettünk meg: Gibraltar, Caustic, Bloodhound, Lifeline, Bangalore, Wraith, Pathfinder és Mirage. Érdekes koncepció, hogy a játékban jelenleg kizárólag háromfős csapatokban lehet játszani, vagyis sem a hagyományos szóló, sem pedig a duó módot nem támogatják. Persze ez a jövőben könnyen változhat.

Ahogy azt már feljebb is írtuk, a játék bár (vagy mivel?) ingyenes, mikrotranzakció helyet kapott benne. Szerencsére a lootboxok (itt Apex packok) kizárólag kozmetikai elemeket és más, a játékmenetet nem befolyásoló tartalmakat rejtenek magukban. A fejlesztők elmondása szerint úgy is maximálisan ki lehet élvezni a játékot, hogy egyetlen fillért is áldoznánk rá. Így is összegyűjthetünk 45 Apex packot, ráadásul garantálják, hogy 30 ládánként minimum egy (de akár sokkal több) legendary szintű tárgyat is kapunk. A megvásárolt ládákban garantáltan találunk kék és ritka szintű tárgyat, de akár epic legendary cuccokból többet is. De a lényeg, hogy a játékosok erejét befolyásoló eszközök nem kerülnek a ládákba. A legendary szintű tárgyakat egyébként egyenként is meg lehet vásárolni (18 dollárért darabját…), de a kellően kitartó játékosok a ládákban található kreditek gyűjtögetésével is megépíthetik maguknak ezeket. A fejlesztők tervei szerint az Apex Legends háromhónapos szezonokat fog kapni, az első várhatóan márciusban rajtol el. Egyelőre nincsenek napi vagy heti kihívások sem.

A játék PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra is elérhető, de – legalábbis egyelőre – nem támogatja a platformok közti közös játékot. Egyelőre arról sem lehet tudni, hogy Nintendo Switchre tervezik-e elkészíteni vagy sem. Igény, de legalábbis érdeklődés kétségkívül van a játék iránt, hiszen a rajtot követő első nyolc órában máris egymillió játékos próbálta ki. ■

előző
következő
Mit tudni az Apex Legendsről?
Mit tudni az Apex Legendsről?Mit tudni az Apex Legendsről?Mit tudni az Apex Legendsről?Mit tudni az Apex Legendsről?Mit tudni az Apex Legendsről?
Apex Legends
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Apex Legends

hozzászólások (7)

Peace
Peace 2019.02.05. 19:30
Titanfall 2 single részét érdemes, nagyon állat!!! ;-)
david139
david139 2019.02.07. 22:52
Ez az első battle royale amivel egynél több meccset le tudtam játszani. Elég jó, aki szereti a stílust, annak mindenképp ajánlom, de aki nem annyira, annak is lehet szórakoztató.
david139
david139 2019.02.09. 10:29
Azóta is tolom, tényleg jó!
Nem nagy tapasztalatom van a stílusban, a PUBG elrettentett, mert a scam zombi játékok engine-ére épített hordó fos, a Fortnite pedig mert bugyuta, TPS és építgetős.

Itt viszont úgy érzem, sikerült az első jó BR játékot megteremteni.
A játék szép, nem szaggat, igényes UI, minden ami kell.
Erre még rájön, hogy mindenki 3 fős squadban van, ami sokat dob az élményen.
A legend-ek képességei pedig szintén visznek egy kis csavart a játékba.

Nem hittem volna, hogy BR játék nekem valaha tetszeni fog, de ez tényleg jó :-D
Dilizs
Dilizs 2019.02.09. 12:21
+1!

Nekem is nagyon tetszik! Pedig próbáltam szinte mindegyik kisebb/ nagyobb BR gameet, de egyik sem tudott lekötni igazán, egy-két kört mentem velük aztán úgy voltam vele,hogy meh...

De az Apex nagyon szórakoztató! Frissnek hat, szinte tökéletes!

Bár most RE2 remake végigjátszása és most a Shadow of The Tomb Raider elveszi a játékra fordított időmet, de ha elfogynak a single játékok, tuti visszanézek Apexre!
PrOHax
PrOHax 2019.02.09. 19:07
Nekem is tetszik, minden BR ből egy kicsi és köretnek egy kis Overwatch.

Átmenetileg sajna nincs PC-m szóval már tolnám keményebben, mert ismerkedés céljából ott van PS4-en is, viszont én tök hülye vagyok kontrolleres célzáshoz ...

(Kicsit off: Playdome-nak nincs egy discord szervere? Ott összegyűlhetnénk coop playekre, akár Apex , Division 2 vagy más gamekről legyen szó)
ajánlott olvasnivaló