Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

UBOAT

Áprilisban kap merülési parancsot az UBOAT

Eddig is voltak tengeralattjárós játékok, de ez más lehet mint a többi.

2019.04.08. 23:53 | GeryG | kategória: Játék

Bármennyire is izgalmas lehet (a maga módján) egy tengeralattjárót irányítani, meglepő módon nem sok videojáték dolgozta fel eddig a témát. Illetve ez ebben a formában nem teljesen igaz, hiszen az évek során sok stúdiót megihlettek az óceánok láthatatlan vadászai, csak épp ezek a játékok gyakran nem kaptak túl nagy hírverést. A legtöbb játékosnak bizonyára először (és kizárólagosan) a Silent Hunter széria juthat eszébe, amelynek megvoltak a maga sikerei és hullámvölgyei, de néhány éve már nem nagyon hallat magáról.

Áprilisban kap merülési parancsot az UBOAT

De úgy tűnik, idén talán új erőre kap a műfaj, ugyanis a márciusi Wolfpack remake mellett ebben a hónapban is kapunk egy játékot. Ez lesz a jó ideje készülő UBOAT, amely a tengeralattjárós csaták hőskorába, a második világháborúba repít majd vissza minket. A játék egyelőre csak early accessben lesz elérhető, de már ebben is részletes és valóságos szimuláció várja a játékosokat. A fejlesztő Deep Water Studio komolyan odafigyel a fizikára és a realisztikus ábrázolásra is, de nem ez lehet az, ami kiemeli majd a játékot a „tömegből”.

Áprilisban kap merülési parancsot az UBOAT

Az UBOAT ugyanis nem egy küldetésalapú vagy kampányában egy történetet elmesélő játék lesz, hanem egy sandbox szerű túlélőjáték. Amellett ugyanis, hogy a hajót irányítani kell, és el kell végezni a ránk kiosztott küldetéseket, a tengerészek életének egyengetése is ránk vár. Kapunk némi menedzsment részt is, ahol a legénység igényeit kell kielégítenünk (éhség, szomjúság, fáradtság stb.), vigyázva rá, hogy az otthonukul szolgáló hajó bármikor a koporsójukká is válhat. A hajó részletes sérülési modellel rendelkezik, amely mindig váratlan kihívások elé állít majd minket.

Áprilisban kap merülési parancsot az UBOAT

Az UBOAT tehát érdekes játéknak ígérkezik, amelynek korai változata április 30-án érkezik meg PC-re. Ennek is van egy sajátossága, ami nem nagyon jellemző más early access státuszú alkotásokra: dobozos formában is elérhető lesz, ráadásul ebben még extrákat is találunk. Ilyen lesz a hajóenciklopédia, a játék zenéit tartalmazó digitális album és a kétoldalas poszter is. ■

Áprilisban kap merülési parancsot az UBOATÁprilisban kap merülési parancsot az UBOATÁprilisban kap merülési parancsot az UBOATÁprilisban kap merülési parancsot az UBOATÁprilisban kap merülési parancsot az UBOATÁprilisban kap merülési parancsot az UBOATÁprilisban kap merülési parancsot az UBOAT

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

UBOAT
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
UBOAT

hozzászólások (3)

PanzerWolf
PanzerWolf 2019.04.09. 12:38
Már előrendelve a Cdgalaxisnál.
PanzerWolf
PanzerWolf 2019.04.09. 14:58
A Wolfpack játék nagyon jó amúgy!Jó a hangulata, ahogy össze kell dolgozni az U-booton.Eddig hárman játszunk.Várjuk az új embereket szívesen. :)
Artyom
Artyom 2019.04.15. 14:55
Ezeknek az utódjátékoknak a nagy hátránya a Silent Hunterhez képest, hogy kizárólag a VII-es széria tengeralattjáróját favorizálják, miközben nekem a Silent Hunterben is már a IX-es típus tetszett, ami az igazi nagy óceánjáró tengeralattjáró, sok torpedóval, nagy üzemanyagtartállyal. Remélni merem, hogy ebben a játékban is lesz idővel lehetőség hajótípust váltani.
ajánlott olvasnivaló