Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Sajtóközlemény/hirdetés

Mire figyeljünk, ha díszmadarat vásárolunk? (x)

2019.07.18. 13:05 | szerző: hirdetés (x) | kategória: Sajtóközlemény/hirdetés

Díszmadár tartásához számos kellékre van szükségünk, amik zökkenőmentessé és mindenki számára elfogadhatóvá teszik a megérkezést. Lássuk, hogy mire is lesz szükségünk az új családtag érkezése előtt.

A legfontosabbak
Elsősorban elengedhetetlen egy megfelelő méretű kalitka beszerzése. Mindenképp alaposan nézzünk utána annak, hogy a kiválasztott madárnak mik a természetes igényei. Szeret sokat repkedni? Inkább az olyan helyeket kedveli, ahova el tud vonulni? Fontos, hogy mindig a madár igényeihez alakítsuk az élőhelyét. Tehát itt biztos, hogy a méret lényeges.

Mire figyeljünk, ha díszmadarat vásárolunk? (x)

A kalitka felszerelése sem mindegy, hogy miből tevődik összes, hiszen célszerű specifikusan az adott madárhoz igazodni. Amire minden madárnak szüksége van, az:

  • Madáretető
  • Madáritató
  • Ülőrúd
  • Madár játék

Vannak olyan madarak, amiknek még szükséges a madárfészek vagy éppen odú. Az is meglehetősen fontos szempont, hogy a madarak társas lények, így ha nem szeretnénk, hogy minket tekintsen társnak, akkor mindenképp párban tartsuk őket. Egy magányos madár lehet boldog, de közel sem annyira, mint egy olyan, amelyik a fajtársával van együtt.

Madáretető
A madáretetőkből is többféle van, hiszen vannak önetető darabok, de akár különböző, rácsra függeszthető változatok is. Mivel mindegyik típusnál fontos, hogy könnyen hozzáférhető legyen, így a takarításuk is meglehetősen egyszerű procedúra. Természetesen az, hogy melyik madár milyen eleséget részesít előnyben az természetesen tőle függ, de magokra mindegyiknek szüksége van, így az etető megléte is elengedhetetlen.

Madáritató
Ugyanígy létfontosságú a madáritató beszerzése is, hiszen víz nélkül nincsen élet, és ez vonatkozik a madarakra is. A legjobb választás egy önitató variáció, amiből számos lehetőség áll a rendelkezésünkre. Egyrészt színben választhatóak, valamint függetlenül attól, hogy vízszintes vagy éppen függőleges sűrű rácsozat van a kalitkán, mindre felszerelhető.

Madár játék
Ezt természetesen nem úgy kell elképzelni, mint a négylábú kedvenceknél. Egy kis létra, hinta vagy karikák csörgővel már mind játéknak számítanak. A madarak is, természetüknél fogva, szeretik az érdekes, csillogó, csilingelő dolgokat, így ezekkel remekül elfoglalják magukat. Az ülőrúd is elengedhetetlen tartozéka a kalitkának, hiszen ahogy mi is szeretünk megpihenni időnként, úgy a madarak is kedvet éreznek ahhoz, hogy éppen ücsörögjenek valahol. Nagyon fontos, hogy a madarak csőrének a koptatásához és az ásványi anyagok pótlásához érdemes beszerezni szépia csontot.

Madárfészket szintén érdemes beszerezni, hiszen nem tudhatjuk, hogy mikor éreznek kedvet a költéshez a kedvenceink. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló