Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Prince of Persia: The Dagger of Time

VR-játékként tér vissza a Prince of Persia

De nem úgy, ahogy arra a rajongók számítanak, a Prince of Persia: The Dagger of Time egy szabadulószobás játék.

2020.02.12. 23:32 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Ha nem számoljuk a kizárólag iOS-re és Androidra készült részeket, akkor bizony 2010 óta, vagyis immár egy évtizede várnak a rajongók egy új Prince of Persia játékra. A Ubisoft tehát nem kényezteti el a több évtizedes múltra visszatekintő széria rajongóit, ám ma bejelentették, hogy új taggal bővül a franchise: készül a Prince of Persia: The Dagger of Time.

De még mielőtt nagyon elkezdenénk lelkendezni, mindjárt itt is a feketeleves: egy szabadulószobás VR-játékról van szó. A fejlesztést ugyanaz a (düsseldorfi) csapat végzi, akik a korábbi Assassin’s Creed szabadulószobás VR-játékokat is készítették, így aki ezeket ismeri, nagyjából tudja, mire számítson.

A játék története a The Sands of Time trilógián alapul majd, a játékosoknak az idő erődjéből kell megtalálniuk a kiutat, miközben megakadályozzák egy seregnyi homokszörny megidézését is. A megoldáshoz ügyességi részeket kell teljesíteni, de természetesen a fejtörők és rejtvények sem maradnak ki.

Bár a játékot kooperatív módban is lehet játszani, csak egyetlen játékos kapja meg az időtőrt és ezzel az idő homokja feletti irányítást, vagyis csak ő képes bármikor megállítani, vissza vagy épp előre pörgetni az időt. Minden más játékos kap egy medált, amely megvédi a tőr hatalmától, vagyis ők is élvezhetik az időmanipulálás előnyeit.

Egyelőre nem tudni, hogy mikor jelenhet meg a Prince of Persia: The Dagger of Time, a Ubisoft a közeljövőre ígért további részleteket. Ugyanígy egyelőre azt sem árulták el, hogy milyen platformokra lesz elérhető a játék. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló