Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Assassin's Creed Valhalla

Távozott az Assassin's Creed Valhalla kreatívigazgatója

És szexuális zaklatási botrány robbant ki Chris Avellone körül is.

2020.06.24. 22:59 | Dino | kategória: Játék

A munkatársak kizsigerelésével, rendszeres túlórákkal kapcsolatos hírek után most egymást érik a szexuális zaklatásos esetek különböző játékfejlesztő cégeknél. A legfrissebb ilyen hír Ashraf Ismailról érkezett, aki az Assassin's Creed Valhalla kreatívigazgatója (de ugyanez volt a posztja a Ubisoftnál az AC4: Black Flag és Origins epizódoknál is).

A hétvégén Ismailt azzal vádolták meg, hogy megcsalta a feleségét, hazudott családi állapotáról, és szexuálisan zaklatta a Ubisoft rajongóit. A fejlesztő így reagált Twitteren: "Családom élete és a sajátom is darabokra tört. Elnézést kérek mindenkitől, akit megbántottam." Ismail azóta megszűnt oldalán jelentette be, hogy távozik a Ubisofttól, hogy "rendesen foglalkozni tudjon magánéleti dolgaival". "Tehetséges és lelkes emberek százai dolgoznak azon, hogy egy nagyszerű élményt hozzanak létre a részetekre - nem érdemlik meg, hogy közük legyen ehhez. A legjobbakat kívánom nekik." - tette hozzá.

Pár nappal ezelőtt a számos játék történetét író Chris Avellone-ról látott napvilágot több zaklatási ügye. Avellone a vádak szerint fiatal lányokat itatott le, majd vitt fel szállodai szobájába. A történetek nyilvánosságra kerülését követően több csapat is elhatárolódott az írótól. A The Waylanderst fejlesztő Gato Salvaje Studio azt írta, hogy Avellone szerződése egy héttel ezelőtt lejárt, így már nem dolgozik részükre. Emellett mélységesen elítélik a zaklatásokat és a ragadozó viselkedést.

A Paradox Interactive közleményében az olvasható, hogy a Vampire The Masquerade: Bloodlines 2 írói csapatának munkájában csak egy ideig vett részt Avellone, azonban az iteratív kreatív munka eredményeként az általa készített dolgok nem kerültek be végül a játékba. A Techland - akik számára a  Dying Light 2-n dolgozott Avellone - szintén elítélte közleményében a szexuális zaklatásokat, és azt írta, hogy megszakították a kapcsolatot Chrisszel. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Assassin's Creed Valhalla
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Assassin's Creed Valhalla

hozzászólások (11)

Juraviel.Ihuan.Bedvin
Juraviel.Ihuan.Bedvin 2020.06.25. 16:09
Pedig igaza van:

"A munkatársak kizsigerelésével, rendszeres túlórákkal kapcsolatos hírek után most egymást érik a szexuális zaklatásos esetek különböző játékfejlesztő cégeknél. A legfrissebb ilyen hír Ashraf Ismailról érkezett, aki az Assassin's Creed Valhalla kreatívigazgatója (de ugyanez volt a posztja a Ubisoftnál az AC4: Black Flag és Origins epizódoknál is).

Lehet a cikk finomít később az ügyön, de ez a nyitány akkor is "szerencsétlen" megfogalmazás (a kiemelt rész). Ha a másik személyt hozzák "előbbre", és Ismail helyzetét csak a saját kontextusába helyezve fejtik ki, akkor nem lenne ellenvetés.

Más oldalakon is ilyen féloldalasan, egybefűzve jelent meg ez a hír.
Raistlin666
Raistlin666 2020.06.25. 16:26
Nem fárasztottam magamat a cikkel, csak arra reagáltam hogy a második mondat hol hibás...így én is elírtam hogy a cikkel nincs gond...:-D
Dino
Dino 2020.06.26. 07:23
JIB: Van benne igazság, hogy szerencsétlenül jött ki egybevonni két hírt, de egyrészt nem akartam két hasonló hírt írni, másrészt a források alapján úgy éreztem, hogy Ismail ügyében is van zaklatás, csak nem részletezték annyira, mint Avellone esetében. Tény, hogy ez nem így jött le végül a hírből, úgyhogy azt hiszem, jogos a kritika.
Közben még tovább keresgéltem, és valóban vannak ellene is zaklatási vádak, a megcsalás csak óvatosabb megfogalmazás volt.
Raistlin666
Raistlin666 2020.06.26. 10:22
Lassan már mindenki ellen is vannak ilyen vádak...mondjuk abban a világban ahol az Elfújta a szél elé magyarázó videót rakatnak már úgysincs min meglepődni...:-P
Juraviel.Ihuan.Bedvin
Juraviel.Ihuan.Bedvin 2020.06.26. 15:19
Ha ez így van, és Ismail ellen is jogosak a vádak, akkor megkövetlek. És nem szemrehányásként írtam, más oldalakon is egy hírbe vonták össze a két hírt. Igazából nem is a Dome irányába szólt ez elsősorban, csak Sucee meglátásával értettem egyet.
ajánlott olvasnivaló