25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Októberben jön a Partisans 1941

Pontos premierdátumot kapott a világháborús taktikai játék.

Írta: GeryG 18 hozzászólás

Még a nyár közepén jelentette be a Daedalic Entertainment, hogy az Alter Games csapata új világháborús taktikai játékon dolgozik. A Partisans 1941 a második világégés keleti frontjára repíti majd a játékosokat, ahol megdöbbentő módon partizánakciókkal kell megakasztaniuk a náci hadi gépezet működését.

Cikkajánló
Partisans 1941 próbakör – Partizánokkal a nácik ellen

Partisans 1941 próbakör – Partizánokkal a nácik ellen

Valós idejű taktikai játék a II. világháború keleti frontján.

A játékmenet érdekes keveréknek ígérkezik, amely a Commandos stílusát ötvözi a csapat- és felszerelésmenedzsmentre gyúró Men of War franchise elemeivel. Így nem csak a lopakodáson és az ellenséges katonák kijátszásán lesz a hangsúly. Partizán alakulatunkba katonákat és civileket egyaránt toborozhatunk, akik más taktikai lehetőségeket adnak a kezünkbe. A küldetések a célzott szabotázsakcióktól a katonai konvojokon való rajtaütésekig mozognak. Két misszió között pedig táborunkat kell fejlesztgetnünk, hogy később még jobb lehetőségeink legyen a harctéren.

A Partisans 1941 az eredeti tervek szerint már a nyáron megjelent volna, de ezt végül nem tudták tartani a fejlesztők. Ehelyett jelenleg is a zárt béta zajlik, hogy az utolsó simításokat már a játékosok visszajelzései mentén végezhessék el a készítők. Így a premier a legfrissebb hírek szerint október 14-re módosult, vagyis már csak néhány hetet kell várni a megjelenésre.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

Partisans 1941

Platform:

Fejlesztő: Alter Games

Kiadó: Daedalic Entertainment

Megjelenés: 2020. október 14.

» Tovább a játék adatlapjára

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

montanosz
montanosz [115]
Partisans 1941 ékes magyar nyelven tolja :-D
AndrewT
AndrewT [197]
Természetesen emlékszem, mondhatni legendásak voltak a deszinkronok :)

Azóta rákérdeztem a patchet készítő srácnál, a HD Remasterrel szándékozik foglalkozni, az alapjáték ráncfelvarrásához már valószínűleg nem fog nyúlni. A Remaster egyébként nekem is nagyon a bögyömben van, egyrészt nincs is igazán létjogosultsága, hacsak valaki nem 4k-ban és durván bezoomolva játszana (aminek túl sok értelme nincs), trehány, összecsapott, hibáktól hemzsegő bithalmaz, és nem hogy nem javították ki a netkódot, egész egyszerűen kihagyták belőle...

És hogy egy kicsit a témáról is essen szó, sajnos a Partisans 1941 is csak egyjátékos módot fog tartalmazni, a War Mongrels viszont online kooperatív kampányt ígér, végre!
Wing
Wing [4593]
Upsz, teljesen jogos, igazad van :) A C2-vel toltam eddig csak, de most jobban megnézve az oldalt, valóban a C1 nincs kész teljesen, a C3-hoz meg inkább csak bugfixek vannak többnyire.

Talán emlékszel, mi toltuk is anno C2-vel, csak a netkód okozott néha (vagy inkább sokszor) vicces pillanatokat. Nem tudom, ez a C2 remake-ben ki lett-e javítva, bár őszintén szólva azzal kapcsolatban más aggályaim vannak (lehet azóta ki lett javítva, de elég sok amatőr bug került bele).
AndrewT
AndrewT [197]
Bocsánat az offtopicért :) @Wing: Csak megakadt a szemem a HD Project patcheken, mert amelyik verziót legutóbb használtam belőlük, a 2 pályái tökéletesen működtek, az 1 pályái mind játszhatók, de "csak" az első 8-10-nél voltak ráncfelvarrott térképtextúrák (bár a lényeg nyilván az, hogy a C2 esernyője alá bekerültek), a 3 pályái viszont ebben a formában nem köszöntek vissza. Erről a csomagról beszélünk, ugye? http://hdproject.altervista.org/
GeryG
GeryG [2289]
Én a technikailag alatt az optimalizálatlanságot és a rettentő rémesen megírt motort értettem. Amiket említesz, azokat én a játékmenet alá veszem és mindenben tökéletesen egyetértek. Pont ezek a dolgok tették zseniálissá azt a játékot. :)

Ha jól emlékszem, pár év különbséggel jött ki az első Company of Heroes játék, ami meg pont látványban volt nagyon erős akkoriban (meg általában tök jó volt). Akkor álmodoztam róla, hogy a Soldiers játékmenetét egy olyan grafikai körítéssel vegyítve megszületne a szinte tökéletes világháborús stratégia... :D
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (18 db)