25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Switchre és mobilokra is elkészül a Townscaper

Céltalan, de szórakoztató városépítgetős programot készített a Bad North fejlesztője.

Írta: Dino

A Bad North minimalista vikinges RTS után Oskar Stålberg újabb projektbe kezdett, a Townscaper azonban videojátéknak nem is nevezhető, sokkal inkább egyfajta játékszer. Angolban ugye itt jön ki a toy és a game közti különbség - Oskar játéka az előbbiek közé tartozik. Nincs ugyanis cél, nincs kihívás, inkább csak önfeledten kattintgathatunk a képernyőn, és így építgetve egy kellemes kis városkát.

Mert alapvetően a városépítésről szól a Townscaper: kapunk egy aprócska kis szigetet kiindulásnak, aztán ahova kattintunk, ott nő utca, vagy egy újabb épület. Választhatunk színt, bal kattintással építhetünk, jobb clickkel pedig törölhetünk - akár egy épület alól a földet, amelynek helyébe cölöpök kerülnek -, ténykedésünket pedig finom hangok (csobbanás vagy egy szimpla putty) kísérik. Szórakozhatunk még különböző megvilágítási beállításokkal is, beállíthatjuk például a napfény irányát. Mindezt kellemes cel shaded stílusú grafika mellett tehetjük meg.

A program tavaly nyáron jelent meg PC-re korai hozzáférésű változatban (barátságos, 4,99 eurós árcédulával), a Raw Fury kiadónak köszönhetően pedig ez év végére újabb platformokra is ellátogat: mobilokra és Nintendo Switchre.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

További képek

  • Townscaper
  • Townscaper
  • Townscaper
  • Townscaper

Townscaper

Platform:

Fejlesztő: Oskar Stålberg

Kiadó: Raw Fury

Megjelenés:
2020. június 30. PC (korai hozzáférés)
2021. IV. negyedév Switch, Mobil

» Tovább a játék adatlapjára

Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!