25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Idén már biztos nem kapunk Prince of Persia: The Sands of Time remake-et

A Ubisoft 2022-re halasztotta az egyelőre vegyes fogadtatású játékot.

Írta: GeryG

Rajongók milliói várják türelmetlenül, hogy a Ubisoft végre újra elővegye évek óta elfeledett kedvenc szériájukat. A Prince of Persia egykor a kiadó egyik húzó címének számított, ám amióta ezt a szerepet az Assassin’s Creed széria átvette tőle, gyakorlatilag teljesen a háttérbe szorult. Olyannyira, hogy lényegében a 2010-es Prince of Persia: The Forgotten Sands óta érdemben nem érkezett folytatás.

Sajnos arra továbbra sincs semmilyen utalás, hogy a Ubisoft feltámasztaná a sorozatot. Ám néhány hónappal ezelőtt kiderült, hogy egy új rész fejlesztése helyett inkább felhozták a pincéből az egyik legsikeresebb részt, hogy leporolják és kicsit kicsinosítva újra pénzzé tegyék. Ám, amikor a rajongók meglátták a Prince of Persia: The Sands of Time Remake első előzetesét, finoman szólva is felbolydult a tömeg. A látottak alapján ugyanis egy minimum tíz évet késett produktumot akartak volna lenyomni a torkunkon. Nos, ez nem jött össze nekik, a vezetők pedig úgy döntöttek, inkább visszaküldik a projektet a tervezőasztalhoz.

És mostanra kiderült, hogy jóval több idő kell a fejlesztőknek ahhoz, hogy a felújított Prince of Persia: The Sands of Time legalább megközelítse azt a színvonalat, amivel már nem veri ki a biztosítékot a rajongóknál. Ezért a Ubisoft most bejelentette, hogy a játék idén már biztosan nem fog megjelenni. Így leghamarabb is 2022-ben számíthatunk majd rá. Ennél pontosabbat egyelőre nem tudni.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!