Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Max Payne 3

Kooperatív móddal is jöhetett volna a Max Payne 3

A Rockstar Games egy évnyi fejlesztés dobott a kukába.

2022.04.01. 14:25 | GeryG | kategória: Játék

Az első Max Payne igazi korszakalkotó játék volt, ami megalapozta a Remedy hívnevét a videojátékos világban. Majd jött a második rész, ami még magasabb szintre emelte a bullet time használatát és a hangulat is nagyon rendben volt. Ám a harmadik részt már nem a finn stúdió készítette el, hanem a Rockstar Games, ami persze egyáltalán nem rossz ajánlólevél.

A Max Payne 3 immár tíz éves, hiszen 2012 nyarán debütált. A játék nem is feltétlenül látványvilágával (bár erre panasz nem lehetett) vagy igazi újdonságot fel nem mutató játékmenetével vált emlékezetessé, hanem inkább a sztorijával. Már az első két részben is egy megtört Max Payne-t ismertünk meg, de itt most egy egészen más módon megtört fazonnal ugrálhattunk lassítva.

A Rockstar DLC-k formájában a folyamatosan bővítgette a játékot, de ezek főleg a multiplayer részt érintették. Új pályák, új fegyverek és új játékmódok is debütáltak négy csomagban. Az utolsó DLC a Deathmatch made in Heaven címet viselte és van egy érdekessége. A fejlesztők ugyanis az ebben debütált Dead Men Walking horda módot eredetileg az alapjátékba szánták, méghozzá kooperatív módnak.

Ez egyfajta előzménysztori lett volna a fő kampányhoz, amely az abban egyébként is szereplő New York-i visszaemlékezések anyagait használta volna fel. Az nem világos, hogy ki lett volna a másik karakter Max Payne mellett, de valószínűleg egy másik nyomozó. A Rockstar bő egy éven keresztül dolgozott a kooperatív módon, amelynél az időlassítás jelentette a legnagyobb kihívást. Mivel sehogy se akart összeállni a dolog, végül kivágták az egészet a játékból és egy év fejlesztése ment a kukába. ■

Max Payne 3
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Max Payne 3

hozzászólások (4)

Skorpio90
Skorpio90 2022.04.01. 18:40
Egyik örök kedvencem. Jöhetne már a 4. rész.
GeryG
GeryG 2022.04.01. 19:02
Én megelégednék egy Mafia/Resi2 szintű Max Payne 1-2 remake-kel is. :)
Raistlin666
Raistlin666 2022.04.01. 19:16
Ne kicsinyeskedjünk kérem szépen!

Max Payne Trilogy remaszti gyere a papához!!!:love:
GeryG
GeryG 2022.04.01. 21:04
Ám legyen... :D
ajánlott olvasnivaló