25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Sajtóközlemény/hirdetés

A halakat etetni szabad! (x)

Írta: hirdetés (x)

A horgász ül hosszú, méla lesben és úgy is marad, ha nem úszik hal a horog közelébe, aztán mesélheti otthon, hogy mekkora halat fogott, senki sem fog hinni neki.

Hogy ilyen csúfság véletlenül se fordulhasson elő velünk, a legbiztosabb módszer, ha – úgymond – beetetjük a leendő zsákmányt, azaz finom csemegét szórunk a horgászatot megelőzően a kiszemelt helyre, hogy odacsalogassuk őket a horog köré.

Na de lássuk, milyen etetési eszközökre van szükségünk, ha szeretnénk a 21. század válogatós, és bizony általunk is jócskán elkényeztetett halainak kifinomult ízlését kiszolgálni. Ebben a cikkben összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat a Halcapone etetési kellékek széles palettájáról, hogy sose maradjunk fogás, de legalább kapás nélkül.

A halakat etetni szabad! (x)

Etetni, etetni, de minek?

Leginkább azért, hogy tényleg biztosra menjünk. Etetés nélkül az egyik nap még horgászkánaánnak minősülő hely, máskor kopár sivatagnak bizonyulhat. Nem kell ezen meglepődni, hiszen a halak étvágyát, kíváncsiságát sok tényező befolyásolja. Nem mindegy, mikor horgászunk, milyen meleg a víz, milyen az időjárás, mennyi oxigén van a felszín alatt, mennyi a szerves anyag, milyen a halállomány összetétele, állapota, egészsége vagy éppen csak általános hangulata.

Viszont ezzel a sokféle szemponttal aligha kell foglalkoznunk, ha a megfelelő eszközökkel, a megfelelő etetőanyagot a vízbe juttatjuk jelezvén a pikkelyes sportársaknak, ebédelni márpedig kötelező!

Dobókesztyű, dobócső, csúzli

A halak szakszerű beetetését számtalan eszköz segíti, a terepviszonyoknak, etetőanyagnak megfelelően válogathatunk közülük. A legfontosabb szempont mindig az, hogy segítségükkel minél pontosabban juttathassuk el az etetőanyagot a kívánt helyre.

A hagyományosabb etetőkellékek kiváltására találták ki a karbon dobócsövet, mely – az erőkar növelésével – elsősorban a vállakat kíméli. A segítségével sok bojlit juttathatsz el elég nagy pontossággal ugyanazon helyre, ahová sima dobókesztyűt használva nehéz és fárasztó lenne bedobálni, a szokványos etetőcsúzlival pedig snassznak tartanánk a beetetést.

Etetőrakéta és etetőhajó

Az etetőrakéta és az etetőhajó már a fentebbieknél modernebb eszközök, a kortárs horgászok kedvelt felszereltségének részét képezik.

Az etetőrakétát a horgászbot segítségével, a zsinórra csatlakoztatva juttatjuk a kívánt helyre, így legalább etetés közben a pontos dobást is gyakorolhatjuk.

A távirányítós etetetőhajó viszont igazi aszfaltbetyároknak való megoldás, hiszen segítségével egy kis motoros hajóval, távirányítóval tűpontosan etethetünk.

A marker jelölőúszó pedig abban segít, hogy véletlenül se tévesszük el a helyet, ahová korábban a bojlit juttattuk.

Ha a remek eszközök mellé az etetőanyagot is jól választottuk meg, szinte kizárt, hogy ne görbüljön végül a botunk.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!