25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Kiderült, mennyit késik a The Rogue Prince of Persia

Valóban nem sokat, már nincs két hét a premierig.

Írta: GeryG

Mint arról mit is beszámoltunk, a Ubisoft és az Evil Empire csapata egy kicsit berezelt a Hades II sikere láttán, de persze ezt hivatalosan úgy illik kommunikálni, hogy üzleti megfontolásból elhalasztották a The Rogue Prince of Persia premierjét. Ezzel együtt a készítők nem is titkolták, hogy a Hades II miatt döntöttek a csúszás mellett, hiszen saját bevallásuk szerint is „most a Hades II-vel játszik mindenki és még az anyjuk is.”

Azt már a halasztás bejelentésekor is tisztázták, hogy csupán néhány napról, esetleg hétről van szó. Mostanra pedig kiderült, hogy ez valóban így van. Az eredetileg tervezett május 14-i megjelenés helyett ugyanis kevesebb mint két héttel később, május 23-án debütál majd az oldalnézetes platformer.

A The Rogue Prince of Persia egy legalábbis vizualitásában minden korábbi epizódtól gyökeresen eltérő játék lesz, amelyben véletlenszerűen generált pályákon ugrálhatunk és kaszabolhatjuk az ellent. Ahogy már a címe is sugallja, roguelike elemekből építkező játékhoz lesz szerencsénk, vagyis hősünk sokat fog meghalni, de mindig feltámad és egy picit erősebb, tapasztaltabb lesz.

A The Rogue Prince of Persia egyelőre kizárólag PC-re fog megjelenni, ráadásul akkor is csak early accessben. De nem lennénk meglepődve, ha a kellően pozitív fogadtatás után később konzolokon is tiszteletét tenné.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

The Rogue Prince of Persia

Platform:

Fejlesztő: Evil Empire

Kiadó: Ubisoft

Megjelenés: 2024. május 23. (korai hozzáférés)

» Tovább a játék adatlapjára

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!