25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

A fejlesztők mesélnek a Terminator: Survivorsról

Két éve jelentették be a világ első terminátoros túlélőjátékát, de csak most kezdenek róla érdemben beszélni.

Írta: GeryG 3 hozzászólás

A NACON még 2022 nyarán jelentette be, hogy milánói stúdiójuk egy új túlélőjátékon dolgozik. Ez önmagában még nem lenne túl izgalmas hír, hiszen ilyen játékokkal tele van a padlás. Viszont ez a játék a Terminator-univerzumban játszódik, ami mindjárt sokkal izgalmasabbá teszi a hírt. Akkor még csak Terminator Survival Projectként emlegették, mára Terminator: Survivors lett a címe és egy új videóban a fejlesztők mesélnek róla!

A fejlesztők ugyanazt az élményt akarják nyújtani az egész játékban, amiről alapvetően az első két mozifilm is szólt, vagyis azt, hogy állandóan üldöz valami, amit nem igazán lehet legyőzni. Éppen ezért a játékidő nagy részében menekülni fogunk egészen addig, amíg fel nem készülünk szembenézni a ránk vadászó terminátorral.

Az események az Ítélet napja utáni időszakban fognak játszódni Amerikában. A készítők célja, hogy a lehető legrealisztikusabb módon ábrázolják a világot. A játék világa elég nagy és változatos lesz. A játékosok megfordulhatnak a hegyek között és a sivatagban, kis és nagy városokban és bázisokon is. Minden helyszínnek és szereplőnek lesz mesélnivalója.

A csapat nagyon sokat tanulmányozta James Cameron filmjeit, az első résznek a hangulatát próbálják meg átemelni, míg a másodiknak a dinamikusságát. A világban lesznek különböző frakciók, akikkel kapcsolatba kell lépnünk. Mindegyik másképp tekint a világra, más céljai vannak és mást hisz a Skynetről.

A harcrendszerről is esett szó. Mivel itt mindig, minden esetben mi leszünk az esélytelenebbek, garantált lesz a bukás, ha nem készülünk fel kellőképp és nem alkalmazunk megfelelő taktikát. Megpróbálhatjuk becserkészni a terminátorokat vagy csapdába csalni őket, de választhatjuk a nyílt sisakos küzdelmet is. Minden azon múlik, hogy milyen és mennyi erőforrásunk van a harchoz. Márpedig erőforrásokból igencsak kevés lesz a játékban.

A terminátorok normál körülmények között is halálos ellenfelek, de ebben a világban a szűkös erőforrások, a zord környezet, a sugárzás és más külső hatások csak még nehezebbé fogják tenni a dolgunkat. Éppen ezért lesz célszerű a legtöbbször inkább csak elmenekülni, mint harcolni.

A Terminator: Survivors early accessben fog megjelenni, mivel a készítők szeretnék a túlélő mechanizmusokat nagyobb játékosszámmal is tesztelni. Bár ez a videóból nem derül ki, de a korai változat október 24-én fog elrajtolni PC-n, szinte napra pontosan 40 évvel az első film mozibemutatója után. Valamikor később pedig PlayStation 5 és Xbox Series X/S konzolokra is elérhető lesz a játék.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

További képek

  • Terminator: Survivors
  • Terminator: Survivors
  • Terminator: Survivors
  • Terminator: Survivors
  • Terminator: Survivors
  • Terminator: Survivors
  • Terminator: Survivors

Terminator: Survivors

Platform:

Fejlesztő: NACON Milan

Kiadó: NACON

Megjelenés:
2024. október 24. PC (korai hozzáférés)
n/a: PS5, XSX

» Tovább a játék adatlapjára

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Fantomas86
Fantomas86 [7]
No problem :) Csak hátha valaki más is nagyon várja konzolra.. már annyi mindenről annyi bőrt lehúztak, ez a Days Gone + Terminator feeling nagyon jó lehet
Dino
Dino [6003]
Köszi a pontosítást, való igaz, a PC csak az október 24-i early access megjelenésre vonatkozik. Később PS5-re és XSX-re is kiadják majd a játékot.
Fantomas86
Fantomas86 [7]
Kizárólag PC-re? 4 hónapja posztolta a trailert a Sony hivatalos Playstation Youtube csatornája :)
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (3 db)